VIGYÁZAT:  Ne töltse túl az üzemanyag-tartályt. Egy túltöltött üzemanyag-tartályban a nyomás szivárgást okozhat, ami üzemanyag-permetet és tüzet eredményezhet.
  VIGYÁZAT:  Az üzemanyag-rendszer nyomás alatt lehet. Ha az üzemanyag-betöltőnyílás közelében sziszegő hangot hall, addig ne kezdje meg a feltöltést, amíg a hang abba nem marad. Ellenkező esetben az üzemanyag kispriccelhet, amely súlyos személyi sérülést okozhat.
  VIGYÁZAT:  A tüzelőanyagok súlyos sérüléseket vagy halált okozhatnak, ha helytelenül használják vagy kezelik őket.
  VIGYÁZAT:  A tüzelőanyag benzolt is tartalmazhat, amely rákkeltő anyag.
  VIGYÁZAT:  Tankoláskor mindig állítsa le a motort, és kerülje a szikrákat és a nyílt láng használatát a tüzelőanyagtartály-betöltőszelep környékén. Tankoláskor soha ne dohányozzon és ne használja mobiltelefonját! Az üzemanyaggőz bizonyos körülmények esetén rendkívül veszélyes. Kerülje az üzemanyag-gőzök belélegzését.

Tankoláskor kövesse az alábbi útmutatásokat:
  • Oltson el minden füstölgő anyagot és nyílt lángot, mielőtt feltöltené a gépkocsit.
  • Tankolás előtt mindig állítsa le a motort.
  • A gépkocsi-üzemanyag lenyelése ártalmas vagy halálos lehet. A tüzelőanyag igen mérgező, lenyelés esetén maradandó sérülést vagy halált okozhat. Tüzelőanyag lenyelése esetén azonnal hívjon orvost, akkor is, ha nem jelentkeznek azonnali tünetek. Előfordulhat, hogy a mérgezés tünetei csak órákkal később szembetűnőek.
  • Kerülje az üzemanyag-gőzök belélegzését.A tüzelőanyag gőzének belélegzése irritálhatja a szemet és a légutakat.Súlyos esetekben az üzemanyag-gőz túlzott vagy hosszan tartó belégzése súlyos betegséget és tartós egészségkárosodást okozhat.
  • Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön tüzelőanyag a szemébe. Ha a tüzelőanyag a szembe fröccsen, azonnal vegye ki az esetleges kontaktlencsét, legalább 15 percen át öblítse a szemét vízzel, majd forduljon orvoshoz.Amennyiben nem részesül megfelelő orvosi ellátásban, az tartós egészségkárosodást okozhat.
  • A bőrön keresztül felszívódó tüzelőanyag ártalmas lehet. Ha az tüzelőanyag bőrre és/vagy ruhára fröccsen, azonnal vegye le a szennyezett ruházat, és alaposan mossa le bőrét szappanos vízzel. A tüzelőanyaggal történő hosszan tartó vagy ismételt érintkezés bőrizgató hatású.
  • Legyen különösen elővigyázatos, ha alkoholizmus kezelésére felírt, disulfiramot tartalmazó gyógyszert szed. A tüzelőanyag gőzének belélegzése válaszreakciót, súlyos személyi sérülést vagy betegséget okozhat. Azonnal forduljon orvoshoz, ha válaszreakciót tapasztal.