VIGYÁZAT:  Rendkívül veszélyes! Soha ne használjon menetiránnyal szemben elhelyezett gyermekbiztonsági ülést olyan ülésen, amely előtt aktív légzsák van felszerelve. A gyermekülésben helyet foglaló gyermek halált vagy súlyos sérülést szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  Ha lábtámasszal felszerelt biztonsági gyermekülést használ, győződjön meg róla, hogy a lábtámasz biztonságosan fekszik-e a padlón.
  VIGYÁZAT:  Ha biztonsági gyermekülést és biztonsági övet is használ, győződjön meg róla, hogy a biztonsági öv nem laza-e, illetve nincs-e megtekeredve.
  VIGYÁZAT:  Ellenőrizze, hogy a biztonsági gyermekülés szorosan illeszkedik-e a gépkocsi üléséhez. Ha szükséges, állítsa az üléstámlát függőleges helyzetbe. Szükség lehet a fejtámla felemelésére vagy eltávolítására is.
  VIGYÁZAT:  A biztonsági gyermekülés kiszerelése után a fejtámlát vissza kell szerelni.

Megjegyzés:  Ha az első ülésen használja a gyermekbiztonsági rendszert, mindig állítsa a hátra az első utasülést, amennyire csak lehetséges.Ha nehéznek bizonyul a biztonsági öv medenceövi részét úgy meghúzni, hogy ne maradjon laza, állítsa az üléstámlát teljesen merőleges állásba, és emelje meg az ülésmagasságot.Lásd   Ülések

Üléshelyzetek  Súlycsoport-kategóriák 
0+ 
–10 kg–13 kg9–18 kg15–25 kg22–36 kg
Első utasülés ONkapcsolt légzsákkal  UF  UF  UF 
Első utasülés OFFkapcsolt légzsákkal 
Hátsó ülések 

Azt ajánljuk, hogy a hátsó ülésen elhelyezett, a hatóság által jóváhagyott biztonsági gyermekülésben rögzítse a gyermekeket.
X Nem alkalmas ennek a súlycsoportnak megfelelő gyerekek számára.
U Alkalmas univerzális gyermekvédő rendszerekhez, amelynek használatát jóváhagyták erre a súlycsoportra.
UF Alkalmas univerzális előrenéző gyermek védő rendszerekhez, amelynek használatát jóváhagyták erre a súlycsoportra.
ISOFIX biztonsági gyermekülések

Üléshelyzetek  Súlycsoport-kategóriák 
0+ 
Hátrafele néző  Előrefele néző  Hátrafele néző 
–13 kg9–18 kg
Első utasülés  Méretosztály  Nincs ISOFIX 
Mérettípus 
ISOFIX-szel felszerelt hátsó külső ülés  Méretosztály  C, D, E  A, B, B1  C, D 
Mérettípus  IL  IL  IUF  IL 
Hátsó középső ülés  Méretosztály  Nincs ISOFIX 
Mérettípus 

Az A és G közötti nagybetűk az ISOFIX méretosztályokat jelzik mind az univerzális, mind a féluniverzális gyermekutas-biztonsági rendszereknél. Lásd az azonosító betűjeleket az ISOFIX gyermekutas-biztonsági rendszereken.A nyomtatás időpontjában az ajánlott O+ csoportú ISOFIX biztonsági gyermekülés a Britax Römer Baby Safe. Tájékozódjon márkakereskedőjénél az általunk javasolt biztonsági gyermekülésekkel kapcsolatos legfrissebb részletekről.A nyomtatás időpontjában az ajánlott 1-es csoportú ISOFIX biztonsági gyermekülés a Britax Römer Duo. Tájékozódjon márkakereskedőjénél az általunk javasolt biztonsági gyermekülésekkel kapcsolatos legfrissebb részletekről.
IL Némely féluniverzális kategóriájú ISOFIX gyermekutas-biztonsági rendszerrel használható. A további információkat lásd a gyermekutas-biztonsági rendszer gyártójának járműajánlási listájában.
IUF Előrefelé néző, univerzális kategóriájú ISOFIX gyermekutas-biztonsági rendszerrel használható.
i-Size biztonsági gyermekülések

  Első utasülés  Hátsó külső ülések  Hátsó középső ülés 
i-Size gyermekbiztonsági rendszerek  i-U 

X Nem alkalmas i-Size gyermekutas-biztonsági rendszerrel történő használatra.
i-U Előrefelé és hátrafelé néző i-Size gyermekutas-biztonsági rendszerrel használható.