VIGYÁZAT:  Amennyiben tetőcsomagtartót szerel fel, olvassa el és kövesse a gyártó utasításait.
  VIGYÁZAT:  A tetőcsomagtartóra való pakoláskor azt javasoljuk, hogy egyenletesen ossza el a terhelést és helyezze alacsonyra a tömegközéppontot. A terhelt gépjárművek, melyek súlypontja magasabban van, megváltozott menettulajdonságokkal rendelkezhetnek a terheletlen járművekhez képest. Nagyobb elővigyázatossággal, alacsonyabb sebességen vezessen és hagyjon nagyobb féktávokat, amikor rendkívül terhelt járművet vezet.

A csomagtartó megengedett legnagyobb terhelhetősége, egyenletesen elosztva:
  • 75 kg napfénytető nélküli gépkocsik
  • 60 kg napfénytetővel felszerelt gépkocsik.
A tetőcsomagtartó rendszer megfelelő használata érdekében helyezze a poggyászokat közvetlenül a tetőcsomagtartó oldalsíneire szerelt kereszttartókra. A tetőcsomagtartó használatához azt javasoljuk, hogy eredeti Ford kiegészítő kereszttartókat használjon, melyeket kimondottan az Ön gépkocsijához terveztek.
Megjegyzés:   Ne helyezzen terhet közvetlenül a tetőelemre. A tetőelemet nem közvetlen teherhordásra tervezték.
Győződjön meg arról, hogy a rakomány biztonságosan rögzítve van. Ellenőrizze a rakomány megfelelő rögzítettségét minden tankoláskor, elindulás előtt.
Megjegyzés:   Tetőcsomagtartó használata esetén a gépkocsi tüzelőanyag-fogyasztása növekedhet. Gépkocsijánál esetleg szokatlan menettulajdonságokat is tapasztalhat.