VIGYÁZAT:  Az automata lámpák kapcsolási küszöbének elérése nem feltétlenül kapcsolja be a fényszórókat az összes rossz fényviszonnyal járó körülménynél (pl. nappali ködben). Rossz fényviszonyok között mindig győződjön meg arról, hogy a fényszórók szükség szerint automata, illetve bekapcsolt állapotban vannak. Ennek elmulasztása ütközést okozhat.

Missing Image
Ha a világításvezérlés az automata lámpákhoz tartozó állásban van, a rendszer rossz fényviszonyok között, illetve az ablaktörlők bekapcsolásakor automatikusan bekapcsolja a fényszórókat.
Ha a felszereltség része, a következő rendszerek is működésbe lépnek, amikor a világításvezérlés az automata lámpákhoz tartozó állásban van, és az információs kijelzőn bekapcsolja ezeket a rendszereket:
  • Konfigurálható nappali fény lámpák.
  • Automata távolságifényszóró-vezérlés.
  • Adaptív fényszóróvezérlés.
A fényszórók egy bizonyos ideig még égve maradnak, miután lekapcsolta a gyújtást. Az információs kijelző vezérlőgombjai segítségével módosítsa a fényszórók automatikus kikapcsolásáig tartó időtartamot.   Lásd   Információkijelzők
Megjegyzés:   Bekapcsolt automata fényszórók esetén a távolsági fényszórókat csak azt követően lehet felkapcsolni, hogy a rendszer aktiválta a fényszórókat.
Szélvédőtörlő vezérelte fényszórók
Ha a fényszóró kapcsolója az Autolamps (Automata lámpák) állásban van, a rendszer a szélvédőtörlő által aktivált külső fényeket 10 másodpercen belül bekapcsolja a szélvédőtörlő bekapcsolását követően. A szélvédőtörlők kikapcsolása után kb. 60 másodperccel kikapcsolnak.
Ez a funkció nem kapcsolja be a külső lámpákat...
  • egyszeri törléskor,
  • mosás közbeni mosófolyadék-letörlés miatt aktivált ablaktörlőkarok esetén,
  • automatikus vagy szakaszos üzemmódba kapcsolt ablaktörlők esetén.
Megjegyzés:   Ha az automata lámpák és az automata szélvédőtörlő be van kapcsolva, a rendszer automatikusan bekapcsolja a tompított fényszórót a szélvédőtörlő folyamatos működése esetén.