VIGYÁZAT:  A rendszer nem tehermentesíti Önt az óvatos és figyelmes vezetés kötelezettsége alól. Előfordulhat, hogy a vezető közbeavatkozására van szükség, ha a rendszer nem kapcsolja fel vagy le a távolsági fényszórót.
  VIGYÁZAT:  Előfordulhat, hogy manuálisan felül kell bírálnia a rendszert a többi közlekedő megközelítésekor.
  VIGYÁZAT:  Ne használja a rendszert, ha gyengék a látási viszonyok, például ködben, zuhogó esőben, zivatarban vagy hóesésben.
  VIGYÁZAT:  Zord időjárási körülmények esetén előfordulhat, hogy felül kell bírálnia a rendszert.
  VIGYÁZAT:  Ha a szembejövő gépkocsik lámpáit eltakarja egy akadály (például szalagkorlát), előfordulhat, hogy a rendszer nem kapcsolja le a távolsági fényszórót.
  VIGYÁZAT:  Az ablaktörlőlapátokat rendszeresen ellenőrizze és cserélje annak biztosítására, hogy a kamera érzékelőjének tiszta kilátása legyen. A szélvédő-törlőlapátoknak megfelelő hosszúságúnak kell lenniük.

A rendszer automatikusan felkapcsolja a távolsági fényszórókat, ha elég sötét van és forgalommentes helyen halad. Ha egy közeledő jármű fényszóróit illetve hátsó lámpáit észleli, vagy közvilágítás van Ön előtt, a rendszer lekapcsolja a távolsági fényszórókat, nehogy elvonják a közlekedés más résztvevőinek figyelmét. A tompított fényszórók továbbra is világítani fognak.
Megjegyzés:   A fényvisszaverő közlekedési táblákat a rendszer szembejövő forgalomként észlelheti, és a fényszórókat lekapcsolhatja távolságiról tompítottra.
A kamera érzékelője középre, a gépkocsi szélvédője mögé van felszerelve. Ez folyamatosan figyeli a körülményeket, hogy eldöntse, mikor kell fel- vagy lekapcsolni a fényszórókat.
Megjegyzés:   Előfordulhat, hogy a rendszer nem működik, ha a kamerát blokkolja valami, vagy a szélvédő sérült.
Megjegyzés:   A fényszóró izzók cseréjekor mindig eredeti Ford alkatrészeket szereljen be. Az egyéb gyártmányú izzók csökkenthetik a rendszer teljesítményét.
Ha a rendszer aktív, akkor a távolsági fényszórók az alábbi esetekben kapcsolnak be:
  • elég sötét van ahhoz, hogy szükség legyen a távolsági fényszórókra,
  • a gépkocsi előtt nincs forgalom vagy közvilágítás, és
  • a gépjármű sebessége nagyobb, mint 40 km/h.
A távolsági fényszóró kikapcsol, ha:
  • A hátsó ködlámpák be vannak kapcsolva.
  • elég világos van ahhoz, hogy ne legyen szükség a távolsági fényszórókra;
  • egy közeledő jármű fényszóróit vagy hátsó lámpáit észleli a rendszer;
  • közvilágítást észlel a rendszer;
  • A jármű sebessége 30 km/h alá csökken.
  • a kameraérzékelő túlmelegedett vagy valami blokkolja.
A rendszer aktiválása
A rendszert az információs kijelző használatával kapcsolja be. Lásd  Information Displays .  Fordítsa a kapcsolót az automata lámpákhoz tartozó helyzetbe.
  Lásd   Automata lámpák
Missing Image  A visszajelző lámpa világítani kezd annak megerősítésére, hogy a rendszer készen áll a vezető támogatására.
A rendszer felülbírálása kézi irányítással
Tolja előrefelé a kart a távolsági és a tompított fényszóró közti váltáshoz.