VIGYÁZAT:  Ha járműve balesetet szenvedett, akkor ellenőriztesse tüzelőanyag-rendszert. Ezen utasítás figyelmen kívül hagyása tüzet okozhat, ami súlyos vagy akár halálos sérüléshez vezethet.

Közepes vagy súlyos ütközések esetére a gépkocsit tüzelőanyag-megszakító rendszerrel szerelték fel, amely elzárja a tüzelőanyag útját a motor előtt. Nem minden ütközés váltja ki ezt az elzárást.
Ha az elzárás megtörtént egy baleset során, a gépkocsit újra be lehet indítani. Kulcsrendszerrel felszerelt gépkocsik esetén:
  1. A gyújtást lekapcsolni.
  2. Fordítsa a kapcsolót indítás állásba.
  3. A gyújtást lekapcsolni.
  4. A tüzelőanyag-szivattyú működésének újbóli engedélyezéséhez kapcsolja be a gyújtást.
Motorindító gombbal rendelkező gépkocsiknál:
  1. A gyújtás kikapcsolásához nyomja meg a START/STOP gombot.
  2. Nyomja le a fékpedált, és nyomja meg a START/STOP gombot a gyújtás bekapcsolásához.
  3. Vegye le a lábát a fékpedálról, és nyomja meg a START/STOP gombot a gyújtás kikapcsolásához.
  4. A motor beindítását kétféle módon kezdeményezheti: vagy a fékpedál lenyomásával és a START/STOP megnyomásával, vagy csak a gyújtás bekapcsolásával a START/STOP megnyomása révén, a fékpedál lenyomása nélkül. Mindkét módszer újraengedélyezi a tüzelőanyag-szivattyút.
Megjegyzés:   Amikor megpróbálja a gépkocsit újraindítani egy tüzelőanyag-elzárás után, a gépkocsi megbizonyosodik arról, hogy a különféle rendszerek biztonságosan újraindíthatók.Ha a gépkocsi irányítórendszere azt állapítja meg, hogy a rendszerek biztonságosak, akkor Ön újraindíthatja a gépkocsit.
Megjegyzés:   Vegye fel a kapcsolatot hivatalos márkakereskedőjével, ha a gépkocsi a harmadik kísérlet után sem indul újra.