Működési elv
  VIGYÁZAT:  Mindig Ön felelős a gépkocsi irányításáért. A rendszer nem tehermentesíti Önt az óvatos és figyelmes vezetés kötelezettsége alól. A kellő odafigyelés elmulasztása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  A rendszer csak a fékrendszer bekoptatását követően képes maximális teljesítményre. A kellő odafigyelés elmulasztása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  Ha a rendszer működteti a féket és a motor leáll, a rendszer automatikusan bekapcsolja a vészjelzőket. A kellő odafigyelés elmulasztása balesethez, illetve személyi sérüléshez vezethet.
  VIGYÁZAT:  A rendszer nem reagál kerékpárosokra, motorkerékpárosokra, gyalogosokra, állatokra, illetve más irányban haladó járművekre. A kellő odafigyelés elmulasztása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  A rendszer nem működik erős gyorsítás, illetve gyors kanyarvétel közben. A kellő odafigyelés elmulasztása balesethez, illetve személyi sérüléshez vezethet.
  VIGYÁZAT:  A rendszer nem feltétlenül működik hideg vagy zord időjárási körülmények között. A hó, a jég, az erős esőzés és a vízpermet hatással lehet a rendszer működésére. A motorháztetőt tartsa hó- és jégmentesen. A kellő odafigyelés elmulasztása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  Előfordulhat, hogy a rendszer nem működik éles kanyar bevétele közben. A kellő odafigyelés elmulasztása balesethez, illetve személyi sérüléshez vezethet.
  VIGYÁZAT:  Előfordulhat, hogy a rendszer nem működik megfelelően, ha a szélvédőt korábban nem Ford gyártmányú szélvédőre cserélték. Kerülje le az érzékelő előtti területen végrehajtott szélvédő-javítási műveleteket. A jelen figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása balesethez, illetve sérüléshez vezethet.
  VIGYÁZAT:  A rendszer nem feltétlenül észleli a hullámokat elnyelő felülettel rendelkező tárgyakat. A kellő odafigyelés elmulasztása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  A rendszer nem működik megfelelően, ha az érzékelő takarásban van. Tartsa a szélvédőt tisztán, akadályozó elemektől – például madárürüléktől, rovartetemektől, hótól és jégtől – mentesen. A jelen figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása balesethez, illetve sérüléshez vezethet.
  VIGYÁZAT:  A gyújtás bekapcsolásakor az érzékelő lézersugarat bocsát ki. Soha ne nézzen közvetlenül az érzékelőbe. Szemsérülés kockázata áll fenn.

Az érzékelő a belső tükör hátoldalán található. Folyamatosan figyeli a körülményeket, hogy eldöntse, mikor kell közbeavatkoznia.
A rendszer körülbelül 50 km/h alatti sebesség esetén működik: valószínűsíthető ütközés előtt aktiválja a fékeket. Ha a rendszer működteti a féket, erről üzenetet küld az információs kijelzőre.
A rendszer képes csökkenteni a kis sebességű ráfutásos balesetek esélyét. Emellett segítségével alacsonyabb lehet az ütközéskor keletkező kár, de akár az ütközési esemény is sikerülhet elkerülni.
Megjegyzés:   Önnek is le kell nyomnia a fékpedált, hogy a maximális fékerőt elérje.
A rendszer ki- és bekapcsolása
Az információs kijelző vezérlőgombjaival kikapcsolhatja ezt a funkciót.   Lásd   Általános tudnivalók
Megjegyzés:   A rendszer automatikusan bekapcsol, ahányszor csak bekapcsolja a gyújtást.
Bizonyos helyzetekben javasoljuk a rendszer kikapcsolását – például:
  • Aszfaltozatlan úton haladáskor, amikor tárgyak kerülhetnek a szélvédőre.
  • egy autómosón halad át.