VIGYÁZAT:  A rendszer nem helyettesíti a rögzítőféket. Amikor elhagyja a gépkocsit, mindig használja a rögzítőféket, és a sebességváltót kapcsolja parkolási (P) állásba automatikus sebességváltó esetén, illetve első fokozatba kézi sebességváltó esetén.
  VIGYÁZAT:  A gépkocsiban kell maradnia, ha a rendszer bekapcsol. A gépkocsi irányításáért, a rendszer működésének ellenőrzéséért és – szükség esetén – a közbeavatkozásért mindig Ön a felelős. A kellő odafigyelés elmulasztása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  Hiba esetén, vagy ha Ön túlzottan megnöveli a motor fordulatszámát, a rendszer kikapcsol.

A rendszer megkönnyíti az elindulást akkor, amikor a gépkocsi lejtőn áll anélkül, hogy a rögzítőfék használatára szükség lenne.
Ha a rendszer be van kapcsolva, a lejtőn álló gépkocsi a fékpedál felengedése után néhány másodpercig mozdulatlan marad. Ez elegendő időt nyújt Önnek, hogy lábát áthelyezze a fékpedálról a gázpedálra. A fékek kioldanak, ha a motorban elegendő a nyomaték ahhoz, hogy megakadályozza a gépkocsi visszagurulását a lejtőn. Ez előnynek számít, ha lejtőn, mint például egy gépkocsi-parkoló rámpáján vagy a közlekedési lámpánál akar elindulni, vagy lejtőn felfele tolatva szeretne leparkolni.
A rendszer bekapcsol, ha a gépkocsi olyan lejtőn áll, melyen elgurulhat.
Megjegyzés:   Nem jelzi figyelmeztető lámpa a rendszer be- vagy kikapcsolt állapotát.
Emelkedőn való elindulást segítő rendszer
  1. Nyomja le a fékpedált, hogy a gépkocsi teljesen nyugalmi helyzetbe kerüljön. Tartsa lenyomva a fékpedált és kapcsoljon első fokozatba, ha emelkedőn parkol, illetve hátramenetbe (R), ha lejtőn parkol.
  1. Ha az érzékelők észlelik, hogy a gépkocsi emelkedőn áll, akkor a rendszer bekapcsol.
  1. Amikor leveszi a lábát a fékpedálról, a gépkocsi néhány másodpercig visszagurulás nélkül megáll az emelkedőn. Elindulás közben ez a tartási idő kitolódik.
  1. Induljon el a megszokott módon.
A rendszer ki- és bekapcsolása
Gépkocsik kézi kapcsolású sebességváltóval
 Ez a funkció az információs kijelzőn kapcsolható be vagy ki. A rendszer a jármű elindításakor emlékszik a legutóbbi beállításokra.
Automata sebességváltóval szerelt gépkocsik
A gyújtás bekapcsolásakor a rendszer bekapcsol, és nem is kapcsolható ki.