Megjegyzés:   Az alkalmanként hallható fékzaj normális.Azonban, ha folyamatosan olyan daráló vagy visító hang hallható, mintha fém a fémhez érne, a fékbetétek lehet, hogy elkoptak.Ha a jármű kormánykereke fékezéskor folyamatosan vibrál vagy rázkódik, ellenőriztesse gépkocsiját egy hivatalos márkakereskedésben.
Megjegyzés:   A keréktárcsákon, még normás vezetési körülmények között is felgyűlhet a fék kopása miatt keletkezett por. A fékek kopásával némi por elkerülhetetlen.   Lásd   A keréktárcsák tisztítása
Megjegyzés:   Attól függően, hogy a gépkocsit eredetileg mely piacra gyártották, és hogy az ottani közlekedési és jogszabályok mit írnak elő, a féklámpák erős fékezéskor villoghatnak.Utána a vészvillogók is villoghatnak, ha a gépkocsi teljesen megáll.
 A nedves fékeknek kisebb a fékezőhatásuk. Néhányszor enyhén nyomja le a fékpedált, hogy elősegítse a fékek száradását, amikor egy autómosóból vagy vizes útfelületről hajt el.
Gyorsítás felülbírálása fékezéssel
Ha a gázpedál beragad vagy besüllyed, akkor a gépkocsi lelassításához és a motorerő csökkentéséhez határozottan és erőteljesen nyomj le a fékpedált. Ha a fentieket tapasztalja, használja a fékeket és biztonságosan állítsa meg a gépkocsit.A sebességváltót kapcsolja parkoló (P) állásba (automatikus sebességváltó esetén) vagy alacsony sebesség fokozatba (kézi sebességváltó esetén), állítsa le a motort és húzza be a rögzítőféket. Vizsgálja meg a gázpedált és annak környezetét, hogy nincsenek-e olyan tárgyak a közelében, amik akadályozhatják annak mozgását.Ha nem találhatók ilyen tárgyak és a hibajelenség továbbra is fennáll, akkor javítás céljából vontassa el a gépkocsit a márkakereskedőhöz.
Vészfékezési asszisztens
 A vészfékezési asszisztens észleli a hirtelen fékezést: méri a fékpedál lenyomásának gyorsaságát. Maximális fékhatást biztosít, míg nyomva tartja a fékpedált. A vészfékezési asszisztens képes arra, hogy kritikus helyzetben rövidebb fékutat biztosítson.
Blokkolásgátló fékrendszer
Ez a rendszer segít Önnek megtartani a kormányzás feletti uralmat és a menetstabilitást azáltal, hogy vészfékezésnél nem engedi a kerekek blokkolását.