Rádiófrekvenciák és vételi tényezők
Megjegyzés:   A hosszú ideig tartó hangos zenehallgatás halláskárosodást okozhat.

A rádióvétel minőségének tényezői  
Távolság és jelerősség   Minél inkább eltávolodik egy FM-állomástól, annál gyengébb lesz a jel, illetve a vétel erőssége.  
Terepviszonyok   Dombok, hegyek, magas épületek, hidak, alagutak, autópálya-felüljárók, parkolóházak, sűrű növényzet és zivatarok is zavarhatják a jelvételt.  
Állomás túlterheltség   Amikor elhalad egy rádiójel-átjátszótorony mellett, egy erősebb jel felülírhat egy gyengébbet, ami az audiorendszerben interferenciát okozhat.  

CD és CD-lejátszó információ
Megjegyzés:   A CD-lejátszók kizárólag a gyárilag nyomtatott 12 cm méretű kompakt lemezeket képesek lejátszani. A műszaki inkompatibilitás miatt viszont előfordulhat, hogy bizonyos írható és újraírható CD-lemezek nem működnek megfelelően egy Ford CD-lejátszóban.
Megjegyzés:   Ne helyezzen a lejátszóba házilag készített (ragasztott) címkéjű CD-lemezt, mivel a címke leválhat, és a lemez megszorulhat.Ragasztott címke helyett használjon megfelelő tollat a házilag készített CD-lemezek jelölésére.A golyóstollak a CD-k sérülését okozhatják.Bővebb információkért lépjen kapcsolatba a hivatalos márkakereskedéssel.
Megjegyzés:   Ne próbáljon meg lejátszani nem szabványos alakú lemezeket, illetve olyan lemezeket, melyek védőrétege megkarcolódott.
 A lemezeket mindig csak a peremüknél fogja meg. A lemez tisztításához kizárólag jóváhagyott CD-tisztítót használjon.A törlést mindig a lemez közepétől kifelé, az él felé irányuló mozdulatokkal végezze. Ne körkörös mozdulattal tisztítsa.
Ne tegye ki a lemezt hosszabb időn át közvetlen napfénynek vagy hősugárzásnak.
MP3 és WMA zeneszám- és mappastruktúra
Az MP3 és WMA zeneszám- és mappastruktúrák felismerésére és lejátszására képes audiorendszerek a következőképpen működnek:
  • Egy MP3- vagy WMA-lemez lejátszásának két különböző módja van: MP3- és WMA-zeneszám mód (rendszer alapbeállítás), illetve MP3- és WMA-mappa mód.
  • Az MP3- és WMA-zeneszám mód figyelmen kívül hagyja az MP3- és WMA-lemez mappastruktúráját. A lejátszó minden egyes, a lemezen található MP3- és WMA-zeneszámot (ezeket az MP3 vagy WMA kiterjesztés jelöli) megszámozza T001-től maximum T255-ig. A maximálisan lejátszható MP3- és WMA-fájlok száma ennél kevesebb lehet a CD-struktúrájától és a beszerelt rádiómodelltől függően.
  • Az MP3- és WMA-mappa mód az egy mappaszinten levő mappák struktúráját jeleníti meg. A CD-lejátszó a lemezen található összes MP3- és WMA-zeneszámot (ezeket az MP3 vagy WMA kiterjesztés jelöli) és MP3 és WMA fájlokat tartalmazó mappát megszámozza F001 (mappa) T001 (zeneszám) jelöléstől egészen az F253 és T255 jelölésig.
  • Ha a lemezeket csak egyszintű mapparendszerrel hozza létre, az megkönnyíti a navigációt a lemez fájljai között.
Ha saját maga hozza létre MP3- és WMA-lemezeit, fontos megérteni, hogyan olvassa a rendszer az Ön által létrehozott struktúrákat. Habár a lemezen különböző típusú (az MP3 és WMA kiterjesztéstől eltérő) fájlok lehetnek, azonban csak az MP3 és WMA kiterjesztésű fájlokat játssza le a rendszer, a többit figyelmen kívül hagyja. Ez lehetővé teszi, hogy ugyanazt az MP3- és WMA-lemezt többféle célra is felhasználhassa: munkahelyi vagy otthoni számítógépén való munkához vagy a jármű audiorendszerében.
Zeneszám üzemmódban a rendszer a fájlszerkezetet úgy jeleníti meg és játssza le, mintha az egyetlen mappa volna (minden MP3- és WMA-fájlt lejátszik annak valódi elérési útvonalától függetlenül). Mappa módban a rendszer csak az éppen aktuális mappa MP3- és WMA fájljait játssza le.