VIGYÁZAT:  Mindig ellenőrizze, hogy a kormányzárat kikapcsolta, mielőtt a gépkocsit megpróbálná elindítani. A kormányzár kikapcsolásának elmulasztása balesetet eredményezhet.

Megjegyzés:   A rendszer lehet, hogy nem működik, ha a távirányító túl közel van fémtárgyakhoz vagy olyan elektronikus készülékekhez, mint például mobiltelefonok.
Megjegyzés:   A gyújtás automatikusan kikapcsol, ha a gépkocsit őrizetlenül hagyja. Ennek célja, hogy megvédje az akkumulátort a lemerüléstől.
Megjegyzés:   A gyújtás bekapcsolásához és a motor beindításához egy érvényes passzív kulcsnak kell lennie a gépkocsiban.
A gyújtás bekapcsolása (Tartozék állás)
Missing Image
Nyomja meg egyszer az indítógombot, anélkül hogy a lába a fék- vagy a gázpedálon lenne. A műszerfalon található, a kormánykerék közelében. Most az összes elektromos áramkör és kiegészítő berendezés működőképes, és a figyelmeztető- valamint a visszajelző-lámpák felgyulladnak.
A gépkocsi teljes kikapcsolásához nyomja meg ismét az indítógombot, anélkül, hogy lábát a fék- vagy tengelykapcsoló-pedálra helyezné.
A gépkocsi indítása
Kézi sebességváltó
 1. Nyomja le teljesen a tengelykapcsoló-pedált.
 1. Röviden nyomja meg az indítógombot.
Megjegyzés:   Ha a motorindítás során felengedi a tengelykapcsoló-pedált, a motorindítás leáll, és a gépkocsi visszaáll bekapcsolt gyújtásra.
Automata sebességváltó
 1. Kapcsolja a sebességváltó-előválasztókart parkolás helyzetbe.
 1. Nyomja le teljesen a fékpedált.
 1. Röviden nyomja meg az indítógombot.
Megjegyzés:   Ha a motorindítás során felengedi a fékpedált, a motorindítás leáll, és a gépkocsi visszaáll bekapcsolt gyújtásra.
Dízelmotor
Megjegyzés:   A motorindítás nem folytatódik addig, amíg az izzítási-ciklus be nem fejeződött. Nagyon hideg környezeti hőmérséklet esetén ez több másodpercet vehet igénybe.
Nem lehetséges az indítás
A rendszer nem működik, ha:
 • A passzív kulcs frekvenciáját valami zavarja.
 • A passzív kulcs eleme lemerült.
Ha nem képes elindítani a járművet, tegye a következőt:
Missing Image
 1. Nyissa fel a padlókonzol tárolórekeszének fedelét.
 1. Vegye ki a tálcát.
Missing Image
 1. Helyezze a passzív kulcsot a padlókonzol tárolórekeszének alján lévő jelre.
 1. A passzív kulcsot ebben a helyzetben tartva használhatja az indítógombot a gyújtás bekapcsolásához és a gépkocsi elindításához.
Kézi sebességváltó
Ha a motor nem indul a tengelykapcsoló-pedál teljesen kinyomott és a gyújtáskapcsoló nyomógomb benyomott állapotában, akkor tegye a következőt:
 1. Teljesen nyomja le mind a tengelykapcsoló-, mind pedig a fékpedált.
 1. Addig nyomja az indítógombot, amíg a motor be nem indul.
Megjegyzés:   Ha a motorindítás során felengedi a tengelykapcsoló-pedált, a motorindítás leáll, és a gépkocsi visszaáll bekapcsolt gyújtásra. Egy üzenet jelenik meg a kijelzőn.
A motor leállítása álló gépkocsi esetén
Kézi sebességváltó
Röviden nyomja meg az indítógombot.
Automata sebességváltó
 1. Kapcsolja a sebességváltó-előválasztókart parkolás helyzetbe.
 1. Nyomja meg az indítógombot.
Megjegyzés:   A gyújtás, az összes elektromos áramkör, a figyelmeztető- és jelzőlámpák mind kikapcsolt állapotba kerülnek.
A motor leállítása mozgó gépkocsi esetén
  VIGYÁZAT:  Ha leállítja a motort, miközben a gépkocsi mozog, az a fék- és kormányrásegítés elvesztését okozza. A kormányzár nem reteszelődik ugyan, de a kormányzáshoz nagyobb erőfeszítésre lesz szüksége. Ha a gyújtást lekapcsolja, előfordulhat, hogy néhány elektromos áramkör, például a légzsákok, a figyelmeztető és visszajelző lámpák áramköre is kikapcsol. Ha véletlenül kapcsolta le a gyújtást, akkor tegye a váltót semleges (N) állásba, és indítsa újra a motort.

 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva az indítógombot egy pillanatra vagy nyomja meg két másodpercen belül háromszor.
 1. Kapcsoljon semleges állásba, és használja a féket a gépkocsi biztonságos leállításához.
 1. Amikor megállítja a gépkocsit, kapcsoljon parkolás (P) vagy üres (N) állásba, és kapcsolja ki a gyújtást.
 1. Alkalmazza a rögzítőféket.
Gyors újraindítás
A gyors újraindítás funkció lehetővé teszi Önnek, hogy a lekapcsolást követő 10 másodpercen belül ismét beindítsa a gépkocsit, még akkor is, ha a passzív kulcsot nem észleli a rendszer.
A gépkocsi lekapcsolását követő 10 másodpercen belül nyomja le a fékpedált és nyomja meg az indítógombot. 10 másodperc letelte után már nem indíthatja be a gépkocsit, ha a rendszer nem észlel egy érvényes passzív kulcsot.
Miután a gépkocsi motorja beindult, mindaddig járni fog, amíg Ön meg nem nyomja az indítógombot, még akkor is, ha a rendszer nem észlelt érvényes passzív kulcsot.
Ha kinyit, majd becsuk egy ajtót, miközben a motor jár, a rendszer elkezd keresni egy érvényes passzív kulcsot.
A jármű nem indítható el, ha kinyitja a vezetőajtót, és a rendszer nem érzékel érvényes passzív kulcsot.