Az elérhető alkalmazások listája megjelenik a kijelzőn. Minden alkalmazásnak saját beállításai lehetnek.
Nyomja meg a MENU gombot a rendszermenübe történő belépéshez.

Üzenet   Ismertetés és teendő  
SYNC-Apps
Görgessen erre az elemre, majd nyomja meg az OK gombot.  

SYNC Emergency Assistance
  VIGYÁZAT:  A funkció működéséhez mobiltelefonjának Bluetooth-képesnek és a rendszerrel kompatibilisnek kell lennie.
  VIGYÁZAT:  Mindig biztonságos helyen tárolja telefonját a gépkocsiban, hogy egy ütközés során ne repüljön el, illetve ne sérüljön meg. Ennek elmulasztása súlyos személyi sérülést okozhat, illetve a mobiltelefon megsérülhet, ami megakadályozhatja, hogy az Emergency Assistance funkció megfelelően működjön.
  VIGYÁZAT:  Ne várja, hogy az Emergency Assistance funkció vészhelyzeti segélyhívást kezdeményezzen, ha Ön is képes megtenni. Azonnal hívja a segélyhívó számot, hogy elkerülje a késleltetett válaszidőt. Ha az ütközést követő öt másodpercen belül nem hallja, hogy az Emergency Assistance tárcsázna, a rendszer vagy a mobiltelefon lehet, hogy sérült vagy működésképtelen.

Olyan ütközés esetén, amikor kinyílik valamelyik légzsák vagy működésbe lép a tüzelőanyag-megszakító rendszer, a rendszer a párosított és csatlakoztatott mobiltelefonon keresztül felveheti a kapcsolatot a vészhelyzeti szolgálatokkal. A rendszerrel és az Emergency Assistance funkcióval kapcsolatos további részletekért látogasson el a regionális Ford webhelyre.
Megjegyzés:   Mielőtt beállítaná ezt a funkciót, a fontos információkért olvassa el az Emergency Assistance adatvédelmi nyilatkozatát, melyet ebben a részben később talál.
Megjegyzés:   Ezen funkció be-, illetve kikapcsolása esetén a beállítás az összes párosított mobilkészülékre vonatkozik. Ha kikapcsolta ezt a funkciót, és a gyújtás bekapcsolásakor egy korábban párosított készülék csatlakozik, a rendszer vagy megszólaltat egy hangüzenetet, vagy üzenetet/ikont jelenít meg, esetleg mindkettőt végrehajtja.
Megjegyzés:   Minden mobiltelefon különbözőképpen működik. Míg ez a funkció a legtöbb mobiltelefonnal képes működni, néhány mobiltelefonnak nehézséget okozhat a funkció használata.
Megjegyzés:   Győződjön meg arról, hogy tisztában van a légzsákkioldási tudnivalókkal.   Lásd   Biztonsági visszatartó rendszer
Az Emergency Assistance ki- és bekapcsolása
Nyomja le a MENU gombot, majd válasszon:

Üzenet   Teendők  
SYNC-Apps
Nyomja meg az OK gombot.  
Emerg. assist
Nyomja meg az OK gombot. Válassza a kívánt opciót és nyomja meg az OK gombot.  

Kijelző opciók
Ha bekapcsolja ezt a funkciót, a kijelzőn jóváhagyási üzenet jelenik meg.
Ha kikapcsolja ezt a funkciót, egy párbeszédpanel jelenik meg a kijelzőn, amelyben hangjelzéses figyelmeztetést adhat meg.
A kikapcsolt állapot hangos emlékeztetővel azt jelenti, hogy amikor a mobiltelefon csatlakozik és a gépjármű elindul, a rendszer egy kijelzőn megjelenő és egy hangos emlékeztetőt nyújt.
A kikapcsolt állapot hangos emlékeztető nélkül, csak egy a kijelzőn megjelenő emlékeztetővel szolgál, amikor a mobiltelefon csatlakozik.
Annak biztosítására, hogy az Emergency Assistance helyesen működjön:
 • A rendszernek megfelelő tápellátással kell rendelkeznie és megfelelően kell működnie az ütközés bekövetkeztekor, illetve a funkció bekapcsolása és használata közben is.
 • A funkciót be kell kapcsolni baleset bekövetkezése előtt.
 • A rendszerhez egy mobiltelefonnak kell csatlakoztatva lennie.
 • Egyes országokban szükség lehet érvényes és regisztrált, pozitív egyenlegű SIM-kártyára vészhelyzeti hívás lebonyolításához.
 • A csatlakoztatott mobiltelefonnak képesnek kell lennie kimenő hívást kezdeményezni és a hívást fenntartani egy baleset esetén.
 • Egy csatlakoztatott mobiltelefonnak megfelelő hálózati lefedettséggel, akkumulátor-töltöttséggel és jelerősséggel kell rendelkeznie.
 • Gépjárművének megfelelő akkumulátor-töltöttséggel kell rendelkeznie.
Megjegyzés:   Ez a funkció kizárólag olyan országokban és régiókban működik, ahol a SYNC Emergency Assistance képes felhívni a helyi segélyszolgálatokat. További részleteket a Ford regionális weboldalán tudhat meg.
Egy ütközés esetén
Megjegyzés:   Nem minden ütközésnél nyílik ki légzsák, illetve választódik le a tüzelőanyag-szivattyú (ami az Emergency Assistance funkciót aktiválná). Mindazonáltal, ha az Emergency Assistance működésbe lép, a rendszer megpróbál kapcsolatba lépni a vészhelyzeti segélyszolgálattal. Ha egy csatlakoztatott mobiltelefon megsérül vagy megszakad a rendszerrel kiépített kapcsolat, a rendszer megkísérli megkeresni a korábban párosított mobiltelefonok bármelyikét, majd csatlakoztatni azt. A rendszer megkísérli a segélyhívó számot felhívni.
A hívás indítása előtt:
 • Ha nem szakítja meg a hívást és a SYNC hívása sikeres, a rendszer bemutatkozó üzenetet játszik le a vészhívás fogadója számára. Ezen üzenet után kihangosítón át folytatható kommunikáció kezdődik a járműben ülők és a hívás fogadója között.
 • A rendszer egy rövid időintervallumot (körülbelül 10 másodpercet) biztosít a hívás megszakítására. Ha nem szakítja meg a hívást, a rendszer megkísérli felhívni a segélyhívó számot.
 • A rendszer üzenetben tudatja, ha vészhelyzeti hívás indítását kísérli meg. A hívást a megfelelő funkcióbillentyű kiválasztásával vagy a kormánykeréken található hívás befejezése (end call) gomb megnyomásával szakíthatja meg.
Hívás közben:
 • Az Emergency Assistance a gépjármű GPS-ének vagy a mobiltelefon hálózatának adatait használja, ha rendelkezésre állnak, hogy meghatározza a megfelelően használandó nyelvet. Figyelmezteti a telefonkezelőt a balesetre, és bemutatkozó üzenetet játszik le. Ez tartalmazhatja a gépjármű GPS koordinátáit is.
 • A nyelv, melyen a rendszer a jármű utasaival kommunikál, különbözhet attól a nyelvtől, melyet a rendszer a segélyszolgálat munkatársának történő információátadáskor használ.
 • A bemutatkozó üzenet lejátszását követően felszabadul a hangcsatorna, és kihangosítón keresztül lehetővé válik a beszélgetés a vészhelyzeti telefonkezelővel.
 • Mire a kapcsolat létrejön, készüljön fel a neve, telefonszáma és tartózkodási helyének azonnali megadására.
Megjegyzés:   Miközben a rendszer adatokat közöl a vészhelyzeti telefonkezelővel, erről Önt értesíti a fontos információk közléséről tájékoztató üzenet formájában. Ezt követően jelzi, ha a megkezdheti a kihangosítós kommunikációt.
Megjegyzés:   Az Emergency Assistance hívása közben a vészhelyzeti elsőbbségi képernyő jelenik meg, amelyen szerepelnek a jármű helyzetének GPS-koordinátái – ha elérhetőek.
Megjegyzés:   Lehetséges, hogy a GPS helymeghatározási adatok nem állnak rendelkezésre a baleset időpontjában; az Emergency Assistance azért ilyenkor is megpróbál egy vészhelyzeti hívást kezdeményezni.
Megjegyzés:   Lehetséges, hogy a segélyszolgálatok nem kapják meg a GPS helymeghatározási adatokat; ilyenkor kihangosított beszélgetésre van lehetőség a vészhívás fogadójával.
Megjegyzés:   A vészhelyzeti segélyszolgálat munkatársa továbbá a SYNC Emergency Assistance-től függetlenül olyan információkat is kaphat a mobiltelefon hálózattól, mint a mobiltelefon száma, helyzete és a mobiltelefon tulajdonosának neve.
Az Emergency Assistance lehet, hogy nem működik, ha:
 • mobilkészüléke vagy az Emergency Assistance hardvere megsérül az ütközésben.
 • a gépjármű akkumulátorának vagy a rendszernek nincs tápellátása;
 • az ütközés miatt kirepül a mobilkészülék a járműből.
 • mobiltelefonja nem rendelkezik érvényes, regisztrált és előfizetéses vagy feltöltött SIM-kártyával;
 • Olyan országban vagy régióban van éppen, ahol a SYNC Emergency Assistance nem tudja végrehajtani a hívást. További részleteket a Ford regionális weboldalán tudhat meg.
Fontos tudnivalók az Emergency Assistance funkcióról
A vészhelyzeti asszisztens jelenleg nem hívja a vészhelyzeti segélyszolgálatot a következő piacokon: Albánia, Fehéroroszország, Bosznia és Hercegovina, Macedónia, Hollandia, Ukrajna, Moldávia és Oroszország.
A legfrissebb részleteket a Ford regionális weboldalán ismerheti meg.
Az Emergency Assistance adatvédelmi nyilatkozata
Az Emergency Assistance bekapcsolásakor a rendszer közölheti segítségnyújtó szervezetekkel, hogy a gépkocsi légzsák kinyílásával, illetve tüzelőanyag-szivattyút leválasztásával járó ütközést szenvedett. A funkció képes az Ön tartózkodási helyével kapcsolatos információkat, vagy a járművel illetve az ütközéssel kapcsolatos egyéb részleteket a kezelő tudomására hozni, hogy a legmegfelelőbb vészhelyzeti segítségnyújtást tegye lehetővé.
Ha nem kívánja tudatni ezt az információt, ne kapcsolja be a funkciót.
SYNC AppLink
A rendszer lehetővé teszi a SYNC AppLink funkciót engedélyező okostelefon-alkalmazások kézi és hangutasításokon keresztül történő kezelését. Miután az alkalmazás az AppLink funkción keresztül fut, kézzel és hangutasításokon keresztül tudja kezelni annak fő funkcióit.
Megjegyzés:   Párosítania és csatlakoztatnia kell az okostelefonját a SYNC funkcióhoz az AppLink eléréséhez.
Megjegyzés:   Az iPhone-felhasználóknak az USB-portra kell csatlakoztatniuk a telefont.
Megjegyzés:   Az androidos felhasználóknak Bluetooth segítségével kell kapcsolódniuk a SYNC funkcióhoz.
Megjegyzés:   A rendelkezésre álló alkalmazásokról, a támogatott okostelefonokról és a hibaelhárítási tippekről a Ford webhelyén olvashat.
Megjegyzés:   Ellenőrizze, hogy van-e aktív fiókja a letöltött alkalmazáshoz.Egyes alkalmazások beállítás nélkül, automatikusan működnek.Másoknál konfigurálni kell a személyes beállításokat és személyre kell szabni állomások és kedvencek létrehozásával.Azt ajánljuk, hogy ezt otthon vagy a gépkocsin kívül tegye meg.
Elérés a SYNC menü használatával
Görgessen a rendelkezésre álló alkalmazások listájában, majd egy alkalmazás kiválasztásához nyomja meg az OK gombot. Ha az alkalmazás a SYNC használatával működik, akkor nyomja meg jobb nyíl gombot az alkalmazás menüjének megjelenítéséhez. Az alkalmazás többféle funkcióját is elérheti innen felfelé vagy lefelé görgetéssel. A bal nyíl gomb megnyomásával lehet kilépni az alkalmazás menüjéből.
Nyomja le a MENU gombot, majd válasszon:

Üzenet   Ismertetés és teendő  
SYNC-Apps
 
Mobile Apps
Görgessen erre az elemre, majd nyomja meg az OK gombot.  
Find new Apps
Ezt a lehetőséget válassza ki, ha a kívánt alkalmazás nincs felsorolva.  

Megjegyzés:   Ha nem talál egy SYNC AppLink funkcióval kompatibilis alkalmazást, akkor ellenőrizze, hogy nem fut-e a kívánt alkalmazás a mobil készüléken.
Elérés hangutasítások használatával
Nyomja meg a hangvezérlés gombot, és a rendszer kérése után mondja ki:

Parancs   Ismertetés és teendő  
mobile (apps | applications)
A hangjelzés után mondja ki az alkalmazás nevét. Az alkalmazás elindul. Ha egy alkalmazás a SYNC használatával működik, akkor megnyomhatja a beszédhang gombját, és az alkalmazásra vonatkozó parancsokat mondhat ki.  

A következő hangutasítások mindig elérhetők:

Parancs   Ismertetés és teendő  
[main menu] help
Ezzel az utasítással hallgathatja meg az elérhető hangutasításokat.  
mobile (apps | applications)
A rendszer arra kéri Önt, hogy mondja ki az alkalmazás nevét, hogy elindítsa azt.  
list [mobile] (apps | applications)
A rendszer felsorolja az összes éppen rendelkezésre álló mobil alkalmazást.  
find [new] [mobile] (apps | applications)
A rendszer a csatlakoztatott mobil eszközön fog keresni a SYNC funkcióval kompatibilis alkalmazásokat.  
(quit | exit | close)
Használja ezt az utasítást, majd adja meg az alkalmazás nevét.  

Mondja ki egy SYNC kompatibilis alkalmazás nevét, ha el akarja indítani a SYNC funkción keresztül. Egy adott alkalmazáshoz rendelkezésre álló hangutasítások listájának megtekintéséhez mondja ki az alkalmazás nevét, majd a help szót.
A push értesítések engedélyezése és letiltása
 Egyes alkalmazások push értesítéseket küldhetnek. Egy push értesítés egy háttérben futó alkalmazás figyelmeztetése hanggal, előugró ablakkal vagy mindkettővel. Egyes alkalmazások push értesítéseket küldhetnek.Ez különösen hírek vagy helyfüggő alkalmazások esetén hasznos.
Nyomja le a MENU gombot, majd válasszon:

Üzenet   Ismertetés és teendő  
SYNC-Apps
 
Mobile Apps
 
SYNC-Settings
 
All Apps
Ha támogatja a push értesítéseket, akkor felsorolja ezeket a beállításokat. Igény szerint válassza ki a funkció engedélyezését vagy letiltását.  

A SYNC mobil alkalmazások engedélyezése
A rendszer használatához bele kell egyeznie az alkalmazás engedélyezési adatainak és frissítéseinek küldésébe és fogadásába, ami a csatlakoztatott készülék adatátviteli díjcsomagját használja.
Az adatok az Egyesült Államokban a Fordhoz kerülnek a csatlakoztatott készüléken keresztül. Az adatok titkosítva vannak, és a következőket tartalmazzák: alvázszám, SYNC vezérlőegység száma, névtelen felhasználási statisztikák és hibakeresési információk. A frissítések automatikusak lehetnek.
Megjegyzés:   Engedélyeznie kell a mobil alkalmazásokat minden csatlakoztatott készülékhez, amikor először választ ki egy mobil alkalmazást a rendszer használatával.
Megjegyzés:   Az adatforgalomra a normál adatátviteli díjak vonatkoznak. A Ford nem felel semmilyen további díjtételért, amit a szolgáltatója kiszámlázhat az adatok csatlakoztatott készüléken keresztüli küldéséért vagy fogadásáért. Ilyen lehet a saját hálózata elhagyása miatt kiszámlázott barangolási díj.
Alkalmazás állapota
A beállítási menüben megtekintheti egy alkalmazás aktuális állapotát. Három lehetséges állapot van:

Üzenet   Ismertetés és teendő  
Update needed
A rendszer egy új alkalmazást észlelt, mely engedélyt igényel, vagy egy általános engedélyű frissítésre van szükség.  
Up-to-date
Nincs szükség frissítésre.  
Updating...
A rendszer egy frissítést próbál meg fogadni.  

Lehetőségek a beállítások menüben:

Üzenet   Ismertetés és teendő  
Request Update
Ha frissítésre van szükség, és manuálisan szeretné kérni ezt a frissítést, például amikor Wi-Fi lefedettsége van.  
Disable Updates
Ezt a lehetőséget válassza az automatikus frissítések letiltásához.  

Alkalmazások engedélyei
Az engedélyek csoportokra vannak osztva. Ezeket a csoportengedélyeket egyedileg adhatja meg. A beállítási menüben bármikor módosíthatja egy engedélycsoport állapotát, amikor éppen nem vezet.
Amikor a SYNC segítségével indít el egy alkalmazást, a rendszer megkérheti Önt, hogy adjon meg bizonyos engedélyeket, például:
 • A jármű adatainak elküldéséhez az alkalmazás számára, mely adatok nem kizárólagosan a következőket tartalmazzák: tüzelőanyagszint, tüzelőanyag-fogyasztás, motor fordulatszáma, akkumulátor feszültsége, kilométerszámláló, alvázszám, külső hőmérséklet, sebességváltó pozíciója, gumiabroncs-nyomás, környezeti hőmérséklet, dátum és idő.
 • A jármű menettulajdonsági adatainak elküldéséhez, mely adatok nem kizárólagosan a következőket tartalmazzák: MyKey, biztonsági öv állapota, motor fordulatszámai, fékezési események, fékpedálkapcsoló, gyorsítás, gázpedál pozíciója, tengelykapcsolópedál kapcsolója, utazás hossza, utazás időtartama, utazás költsége, bekapcsolt motor ideje százalékban és a sebességben töltött idő százalékban.
 • Helymeghatározási adatok küldésének engedélyezése, beleértve a GPS és a sebesség adatait.
 • Push értesítések küldésének engedélyezése a gépkocsi kijelzőjére és a hangképességek engedélyezése a háttérben futáskor az alkalmazás számára.
Megjegyzés:   Az engedélyeket csak az alkalmazás SYNC funkción keresztüli első használata esetén kell csak megadnia.
Megjegyzés:   Nem vállalunk felelősséget egy alkalmazás használatából eredő bármilyen kárért vagy adatvédelmi hiányosságért vagy a gépkocsi adatainak terjesztéséért, melyekre engedélyt adott, hogy átadjuk egy alkalmazásnak.