VIGYÁZAT:  Ne lépje túl a 100 km/h értéket. Az utasítás figyelmen kívül hagyása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  A hátsó gumiabroncsnyomás értékeket az előírt értéknél ,2 bar-vel magasabb értékre kell növelni. Ne lépje túl az abroncs oldalfalán szereplő maximális nyomásértéket. Ez súlyos személyi sérüléshez vezethet.
  VIGYÁZAT:  Ne lépje túl a gépkocsi típustábláján feltüntetett megengedett össztömeget. A jelen figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása súlyos sérüléshez vezethet.
  VIGYÁZAT:  A maximális megengedett vontatható bruttó tömegnél nagyobb tömegű utánfutó vontatása a motor meghibásodását, a sebességváltó meghibásodását, szerkezeti rongálódásokat, a jármű feletti uralom elvesztését, a gépkocsi felborulását és személyi sérülést okozhat.
  VIGYÁZAT:  Ne lépje túl a vonóhorog maximálisan megengedett függőleges terhelését. Az utasítás figyelmen kívül hagyása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  A blokkolásgátló-rendszer nem szabályozza az utánfutó fékjét.

Utánfutó vontatásakor:
  • Tartsa be az utánfutók vontatására vonatkozó, adott országban érvényes szabályozásokat.
  • Ne lépje túl a 100 km/h sebességet akkor sem, ha a szabályozások ezt lehetővé tennék.
  • A terheket a lehető legalacsonyabbra, és az utánfutó tengelyére szimmetrikusan helyezze el. Ha terheletlen gépkocsival végzi a vontatást, az utánfutóban az első rész felé helyezze el a terhet, maximális függőleges terhelést hozva létre, mert ez biztosítja a legnagyobb stabilitást.   Lásd   Feltöltési mennyiségek és specifikációk
  • Az utánfutó által a vonóhorogra kifejtett függőleges erő kulcsfontosságú paraméter a jármű és az utánfutó menetstabilitásában.
  • A vonóhorogra függőlegesen nehezedő erőnek el kell érnie az utánfutó súlyának legalább 4%-át, de nem lépheti túl a megengedett legmagasabb súlyt.   Lásd   Feltöltési mennyiségek és specifikációk
  • Ha az utánfutó az imbolygás legkisebb jelét adja, azonnal csökkentse a sebességét.   Lásd   Utánfutó-kilengés csillapítás
  • Kapcsoljon alacsony sebességfokozatba, amikor meredek lejtőn ereszkedik lefelé.
Megjegyzés:   Javasoljuk, hogy biztonsági kábelt használjon az utánfutóhoz. Olvassa el és kövesse a gyártó utasításait, ha biztonsági kábelt használ az utánfutóhoz.
Megjegyzés:   Az utánfutó azonosítóján feltüntetett maximális függőleges erő az utánfutó gyártójának teszteredményeire épül.A jármű esetében megengedett maximális függőleges erő alacsonyabb lehet.
Az utánfutós gépkocsi stabilitása az utánfutó minőségétől függ.
 Utánfutó vontatásakor megváltozik a gépkocsi kezelhetősége és megnövekszik a fékút.Haladási sebességét és vezetési stílusát igazítsa az utánfutón szállított teherhez.
Utánfutó vontatására vonatkozóan a gépkocsi azonosítólapkáján szereplő vontatható bruttó tömeg értékek legfeljebb 12%-os emelkedésű, és legfeljebb 1.000 m tengerszint feletti magasságú útvonalakra érvényesek. Hegyi területeken a motor teljesítménye csökken, mivel a magasság növekedésével együtt csökken a levegő sűrűsége. Az 1.000 m magasságot meghaladó magasságban fekvő területeken a közzétett megengedett maximális bruttó tömegértéket 10%-kal csökkenteni kell minden újabb 1.000 m esetén.
Megjegyzés:   Nem minden gépkocsi alkalmas vonóhorog felszerelésére, illetve nem minden gépkocsi esetében engedélyezett a vonóhorog felszerelése.Bővebb információért lépjen kapcsolatba a hivatalos márkakereskedéssel.