A CO2- és tüzelőanyag-fogyasztási értékeket olyan laboratóriumi tesztekkel igazoljuk, melyek a 715/2007 vagy a CR 692/20058 EU-direktíva és későbbi módosításainak megfelelően történtek.
 A különböző gépkocsi-gyártmányok és modellek összehasonlítására szolgálnak.Nem arra valók, hogy azt a valós üzemanyag-fogyasztást tükrözzék, melyet gépkocsija nyújthat.
A valós körülmények közötti tüzelőanyag-fogyasztásra sok tényező lehet kihatással, például a vezetési stílus, a gyors vezetés, a gyakori megállások és elindulások, a klímaberendezés használata, az utólagosan beszerelt kiegészítők, a hasznos terhelés és a vontatás.
Megjegyzés:   A közel üres üzemanyag-tartályban található tartalék mennyisége változó és nem szabad rá hagyatkozni annak érdekében, hogy növelje a megtehető távolságot.
Jelzett feltöltési mennyiség
A jelzett feltöltési mennyiség az tüzelőanyag-tartályba maximálisan betölthető tüzelőanyag mennyiségét jelöli, miután kifogyott a tüzelőanyag. A jelzett feltöltési mennyiségbe beletartozik a tartalék tüzelőanyag mennyisége is. A tartalék tüzelőanyag az a határozatlan tüzelőanyag-mennyiség, amely a tartályban marad, miután a tüzelőanyagszint-jelző üres tartályt jelez.
Megjegyzés:   A közel üres üzemanyag-tartályban található tartalék mennyisége változó és nem szabad rá hagyatkozni annak érdekében, hogy növelje a megtehető távolságot.
Az üzemanyag-fogyasztás kiszámítása
Az első megtett 1.500 km távolság a motor bejáratási időszaka. Pontosabb értéket kap 3.000 km megtétele után.
  1. Töltse fel teljesen a tüzelőanyag-tartályt, és jegyezze fel a kilométerszámláló kezdeti állását.   Lásd   Üzemanyag-töltés
  1. Minden alkalommal, amikor feltölti az üzemanyagtartályt, jegyezze fel a betöltött üzemanyag-mennyiséget.
  1. Legalább háromszori tankolás után töltse fel ismét az üzemanyagtartályt, és jegyezze fel a kilométerszámláló aktuális állását.
  1. Vonja ki a kezdeti leolvasott értéket az aktuálisan leolvasott értékből.
 A L/100 km tüzelőanyag-fogyasztás kiszámításához a felhasznált tüzelőanyag mennyiségét szorozza meg százzal, majd ossza el a megtett kilométerek számával. Az MPG (mérföld per gallon) tüzelőanyag-fogyasztás kiszámításához ossza el a megtett mérföldek számát az felhasznált gallonok számával.
Legalább 1 hónapig végezze a mérést, és jegyezze fel a vezetés jellegét (például városi vagy országúti). Ez pontos felmérést ad majd a gépkocsi üzemanyag-gazdaságosságáról az aktuális vezetési feltételek mellett. A nyári és téli feljegyzések rámutatnak arra, milyen hatással van a hőmérséklet az tüzelőanyag-fogyasztásra.