A SYNC rendszer használata egyszerű. Mindazonáltal, ha kérdései merülnének fel, kérjük, forduljon az alábbi táblázatokhoz.
Mobiltelefonjának kompatibilitását leellenőrizheti a Ford regionális weboldalán.

Mobiltelefonnal kapcsolatos gondok  
Hibajelenség   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
Telefonhívás közben nagy a háttérzaj.   A mobil telefon audiovezérlési beállításai lehet, hogy befolyásolják a SYNC teljesítményét.   A hangbeállítások módosításáról tájékozódjon az eszköz használati útmutatójában.  
Hívás közben én hallom a másik felet, de ő nem hall engem.   A mobiltelefon valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki a mobilkészüléket, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
Győződjön meg róla, hogy a SYNC mikrofonja nincsen kikapcsoltra állítva.  
A SYNC nem képes letölteni a telefonkönyvemet.   Ez egy mobiltelefon-függő funkció.   Ellenőrizze mobiltelefonja kompatibilitását.  
A mobiltelefon valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki a mobilkészüléket, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
Próbálja meg a telefonkönyvben levő kapcsolatokat "áttolni" a SYNC-re a hozzáadás funkció kiválasztásával.  
Be kell kapcsolnia a mobilkészüléket, valamint a SYNC automatikus névjegyzékletöltő funkcióját.  
A rendszer „A névjegyzék letöltve” üzenetet közöl, de SYNC névjegyzékem üres vagy hiányos.   A mobiltelefon képességeinek korlátozottsága.   Próbálja meg a telefonkönyvben levő kapcsolatokat „áttolni" a SYNC-re a hozzáadás funkció kiválasztásával.  
Ha a hiányzó kapcsolatok el vannak tárolva a SIM-kártyán, próbálja meg őket áthelyezni a mobiltelefon memóriájára.  
Távolítson el minden képet vagy speciális csengőhangot, mely a hiányzó kapcsolathoz tartozik.  
Be kell kapcsolnia a mobilkészüléket, valamint a SYNC automatikus névjegyzékletöltő funkcióját.  
Problémáim vannak a mobiltelefonom csatlakoztatásával a SYNC-hez.   Ez egy mobiltelefon-függő funkció.   Ellenőrizze mobiltelefonja kompatibilitását.  
A mobiltelefon valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki a mobilkészüléket, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
Próbálja meg az eszközt törölni a SYNC-ből, a SYNC-et pedig a készülékről, majd kísérelje meg újra a csatlakozást.  
Mindig ellenőrizze a biztonsági és az automatikus fogadás/mindig figyelmeztessen beállításokat, melyek a SYNC Bluetooth kapcsolatra vonatkoznak mobiltelefonján.  
Frissítse a mobiltelefon firmware-jét.  
Kapcsolja ki az automatikus letöltést.  
A szöveges üzenetírás és -fogadás nem működik a SYNC-en.   Ez egy mobiltelefon-függő funkció.   Ellenőrizze mobiltelefonja kompatibilitását.  
A mobiltelefon valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki a mobilkészüléket, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
iPhone  
  • Lépjen a mobiltelefon Beállítások menüjébe.
  • Lépjen a Bluetooth menübe.
  • Ellenőrizze, hogy a csatlakozás állapota „Nincs csatlakoztatva” legyen.
  • Nyomja meg a kék kört a következő menübe történő belépéshez.
  • Kapcsolja be az „Értesítések megjelenítése” lehetőséget.
  • Kapcsolja be a „Kapcsolatok szinkronizálása” lehetőséget.
Most már iPhone készüléke úgy van beállítva, hogy a bejövő szöveges üzeneteket a SYNC számára továbbítsa.   Ismételje meg a lépéseket minden olyan Sync gépkocsi esetében, amelyekhez csatlakozik.   iPhone készüléke csak abban az esetben továbbítja a bejövő szöveges üzeneteket a SYNC számára, ha az nincs zárolva.   Az iPhone nem támogatja a szöveges üzenetekre történő válaszolást a SYNC használatával.   A WhatsApp és a Facebook Messenger alkalmazásokból érkező üzenetek nem támogatottak.  
A hangos szöveges üzenetek nem működnek a mobiltelefonomon.   Ez egy mobiltelefon-függő funkció.   Mobiltelefonjának támogatni kell a Bluetooth-szal történő szöveges üzenet letöltést ahhoz, hogy bejövő üzeneteket tudjon fogadni.  
A SYNC szöveges üzenetek menüjének megnyitásával tekintse meg, hogy a mobilkészülék támogatja-e a funkciót. Nyomja meg a PHONE gombot, görgessen a szöveges üzenetek opcióhoz, válassza ki, majd nyomja meg az OK gombot.  
Ez a mobiltelefon képességeinek korlátozottsága.   Mivel minden mobilkészülék más, olvassa el a párosítás alatt álló telefonkészülék használati útmutatóját. Tulajdonképpen a mobiltelefonok között a márka, modell, szolgáltató és szoftverváltozat miatt lehetnek különbségek.  


USB- és adattároló-problémák  
Tárgy:   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
Gondjaim vannak az eszköz csatlakoztatásával.   Az eszköz valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki az eszközt, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
Győződjön meg róla, hogy a gyártó által biztosított kábelt használja.  
Győződjön meg arról, hogy az USB-kábelt megfelelően csatlakoztatta az eszközhöz és a gépkocsi USB-portjához.  
Győződjön meg róla, hogy a készüléken nincs automatikus telepítő program vagy aktív biztonsági beállítások.  
A SYNC nem ismeri fel a készüléket, amikor beindítom a járművet.   Ez a készülék képességeinek korlátozottsága.   Ne hagyja az eszközt a gépkocsiban nagyon meleg vagy nagyon hideg időben.  
A Bluetooth Audio nem végez hangminta-vételezést.   Ez egy eszközfüggő funkció.   Győződjön meg arról, hogy az eszköz csatlakoztatva van a SYNC rendszerhez, majd nyomja meg az eszköz lejátszógombját.  
Az eszköz nincs csatlakoztatva.  
A SYNC nem ismeri fel a készüléken található zenét.   Zenei fájljai lehet, hogy nem tartalmazzák a helyes előadó, szám címe, lemez vagy műfaj információt.   Győződjön meg arról, hogy minden zeneszám-részlet ki van töltve.  
A fájl lehet, hogy sérült.   Írja felül a sérült fájlt új verzióval.  
A zeneszám jogvédett lehet, amely meggátolja a lejátszását.   Néhány eszköznél szükség van az USB-beállításokban a háttértár MTP- osztályozásra való átállítására.  
Ha iPhone vagy iPod Touch készülékemet egyszerre csatlakoztatom USB-porton és Bluetooth Audio bemeneten keresztül, időnként semmilyen hang sem hallható.   Ez a készülék képességeinek korlátozottsága.   Az iPhone vagy iPod Touch éppen lejátszott zene képernyőn válassza ki az audio készülék AirPlay ikont az iPhone vagy iPod Touch képernyő legalján.  
Az iPhone vagy iPod Touch Bluetooth Audio-n keresztül történő hallgatásához válassza a SYNC-et.  
Az iPhone vagy iPod Touch USB-n keresztül történő hallgatásához válassza a dokkoló csatlakozót.  


Hangutasítási problémák  
Tárgy:   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
A SYNC nem érti, amit mondok.   Lehet, hogy rossz hangutasításokat használ.   Olvassa át a mobiltelefon és a médialejátszó hangparancsokat a vonatkozó fejezetek elején.  
Aktív beszédmunkamenet közben az audioegység kijelzőjén tekintse meg a hangutasítások listáját.  
Lehet, hogy túl korán vagy rosszkor kezd beszélni.   A rendszer mikrofonja vagy a visszapillantó tükörben vagy a szélvédő fölött a tetőkárpitban van.  
A SYNC nem érti a zeneszám címét vagy az előadó nevét.   Lehet, hogy rossz hangutasításokat használ.   Olvassa át a médialejátszó hangutasításait a média fejezet elején.  
Lehetséges, hogy nem pontosan úgy ejti a nevet, ahogy a rendszer mentette azt.   Pontosan úgy mondja ki a zeneszám vagy az előadó nevét, ahogyan azt a rendszer mentette. Ha azt mondja, hogy „lejátszás előadó Prince", a rendszer nem játssza le Prince és a Revolution zeneszámait, illetve Prince és a New Power Generation zeneszámait.  
Győződjön meg róla, hogy a teljes címet mondja, mint például "California remix featuring Jennifer Nettles".  
Ha a zeneszám címe nagybetűs, ki kell betűznie azt. A LOLA esetében betűzve kell kiejteni, hogy "L-O-L-A".  
A rendszer lehet, hogy nem ugyanúgy olvassa a nevet, ahogyan Ön kiejti.   Ne használjon különleges karakter a címben, mivel azt a rendszer nem ismeri fel.  
A SYNC nem érti, vagy rossz kapcsolatot hív, amikor hívni akarok valakit.   Lehet, hogy rossz hangutasításokat használ.   Olvassa át a mobiltelefon hangutasításait a mobiltelefon fejezet elején.  
Ha a rendszer nem teljesen érti Önt, használhatja a mobiltelefon és médiaeszközök jelöltjeinek listáját, hogy megkapja a lehetséges jelölteket.   Lásd   A hangfelismerés használata.   
Lehetséges, hogy nem pontosan úgy ejti a nevet, ahogy a rendszer mentette azt.   Bizonyosodjon meg arról, pontosan úgy ejti a nevet, ahogy a rendszer mentette azt. Ha például a tárolt név Joe Wilson, mondja: „hívás Joe Wilson”.  
A rendszer jobban működik, ha teljes neveket ment el, mint például "Joe Wilson", a "Joe" helyett.  
A telefonkönyvben található kapcsolatok lehet, hogy nagyon rövidek és hasonlóak egymáshoz, vagy speciális karaktereket tartalmaznak.   Ne használjon speciális karaktereket mint például 123 vagy ICE, mert a rendszer nem ismeri fel őket.  
A telefonkönyvi névbejegyzések nagybetűsek lehetnek.   Ha a névbejegyzések nagybetűsek, ki kell betűzni azokat. A JAKE-et a következőképpen kell mondani: „hívás J-A-K-E".  
A SYNC hangvezérlés rendszer nehezen ismeri fel a mobiltelefonom eltárolt idegen néven elmentett kapcsolatokat.   Előfordulhat, hogy külföldi nevet ejt ki a SYNC aktuálisan megadott nyelvéhez képest.   A SYNC a kiválasztott nyelv fonetikus kiejtési szabályait használja a mobiltelefonon elmentett kapcsolatok neveinek kiejtésekor.  
Hasznos tanács: Kézzel is kiválaszthatja a kívánt névbejegyzést. Nyomja meg a PHONE gombot. Válassza ki a telefonkönyv elemet, majd a névbejegyzéshez tartozó nevet. Nyomja meg a programbillentyűt a meghallgatáshoz. A SYNC felolvassa Önnek a kapcsolat nevét, ezzel némi fogalmat adva arról, hogy milyen kiejtést vár el Öntől.  
A SYNC hangvezérlés rendszer nehezen ismeri fel a média-lejátszón vagy az USB-memórián idegen néven elmentett zeneszámokat, előadókat, albumokat, műfajokat és lejátszási listákat.   Előfordulhat, hogy külföldi nevet ejt ki a SYNC aktuálisan megadott nyelvéhez képest.   A SYNC a kiválasztott nyelv fonetikus kiejtési szabályait használja a média-lejátszón vagy az USB-memórián elmentett nevek kiejtésekor. A rendszer néhány rendkívül népszerű (például U2) előadó neve esetén kivételt tud tenni, amennyiben ezen előadók esetében mindig az angol kiejtést használja.  
A rendszer beszédhangos kérdéseket tesz fel, és egyes szavak kiejtése nem feltétlenül helyes az adott nyelven.   A SYNC "szövegből beszéddé" hangutasítás technológiát használ.   A SYNC mesterségesen generált beszédhangot használ előre rögzített emberi hangok helyett.  
A SYNC nyelvek széles skálájához kínál többféle új hangvezérlés funkciókat. Egy kapcsolat nevének közvetlenül a telefonkönyvből, előzetes rögzítés (például “hívás John Smith”) nélkül való tárcsázása vagy egy zeneszám, előadó, album, műfaj vagy lejátszási lista kiválasztása közvetlenül a média-lejátszóról (például „lejátszás előadó Madonna").  


Általános  
Tárgy:   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
A kombinált műszerhez és az információs és szórakoztató rendszer kijelzőjéhez beállított nyelv nem egyezik meg a SYNC nyelvével (telefon, USB, Bluetooth Audio, hangutasítás és beszédhangos kérdések).   A SYNC nem támogatja a kombinált műszerhez és az információs és szórakoztató rendszer kijelzőjéhez aktuálisan beállított nyelv használatát.   A SYNC a szöveg-kijelzéshez, a hangutasításokhoz és hangparancsokhoz egy modulként kizárólag négy nyelvet támogat. Az ország, ahol a gépkocsit vásárolta, a legnépszerűbb beszélt nyelvek alapján meghatározza a négy nyelvi beállítást. Ha a kijelölt nyelv nem érhető el, a SYNC nyelvi beállítása az aktuális értéken marad.  
A SYNC nyelvek széles skálájához kínál többféle új hangvezérlés funkciókat. Egy kapcsolat nevének közvetlenül a telefonkönyvből, előzetes rögzítés (például “hívás John Smith”) nélkül való tárcsázása vagy egy zeneszám, előadó, album, műfaj vagy lejátszási lista kiválasztása közvetlenül a média-lejátszóról (például "lejátszás előadó Madonna").  


SYNC™ érintőképernyővel – a rendszer alaphelyzetbe állítása  
A rendszer alaphelyzetbe állítási funkcióval rendelkezik, amely akkor használható, ha a SYNC valamelyik funkciója működésképtelenné válik. Az alaphelyzetbe állítás célja a működés helyreállítása, és nem törli a rendszerben korábban eltárolt adatokat (például a párosított eszközöket, a telefonkönyvet, a híváselőzményeket, a szöveges üzeneteket vagy a felhasználói beállításokat). A rendszer alaphelyzetbe állításához nyomja meg a felfelé keresés (>>) gombját, miközben lenyomva tartja a rádió bekapcsoló gombját. Körülbelül 5 másodperc múlva a képernyő elsötétül. Várjon 1-2 percet, hogy a rendszer alaphelyzetbe állítása befejeződhessen. Ezután újból használhatja a SYNC rendszert.