VIGYÁZAT:  A személyi sérülések elkerülése érdekében kérjük, olvassa el és értse meg a rendszer ezen részben ismertetett korlátait. A parkolási segítség néhány (általában nagy és mozdulatlan) tárgy esetén, egyenes felületen és parkolósebességgel való haladáskor jelent valóban segítséget. Az ultrahanghullámokat elnyelő bizonyos tárgyak, a környező járművek parkolást segítő rendszerei, közlekedésirányító rendszerek, fénycsövek, zord időjárás, légfékek és külső motorok vagy ventilátorok szintén hátrányosan befolyásolhatják az érzékelőrendszer működését. Ez magában foglalhatja a csökkent teljesítményt vagy egy téves bekapcsolást.
  VIGYÁZAT:  Előfordulhat, hogy a parkolássegítő rendszer nem tudja meggátolni a talajhoz közeli kisméretű vagy mozgó tárgyaknak való ütközést. A parkolássegítő rendszer az általa észlelt nagy tárgyra hangjelzéssel figyelmeztet, ezzel segít elkerülni a gépkocsi sérülését. A személyi sérülés elkerülése érdekében körültekintően használja a parkolássegítő rendszert.

Elülső érzékelőrendszer
Ha a parkolássegítő rendszer hangjelzése megszólal, az audiorendszer csökkentheti a beállított hangerőt.
Megjegyzés:   A lökhárítón található érzékelőket tartsa hótól, jégtől és a felgyülemlett kosztól mentesen. Ha az érzékelőket valami takarja, az a rendszer pontosságát befolyásolhatja. Ne tisztítsa az érzékelőket éles tárgyakkal.
Megjegyzés:   Ha a gépkocsi megsérül, és ezáltal az érzékelők elállítódnak, az pontatlan mérésekhez vagy téves riasztásokhoz vezet.
Az elülső érzékelők akkor aktívak, ha a sebességváltó a parkolási (P) fokozattól különböző állásban van. Amikor a gépkocsi valamilyen objektum felé közelít, figyelmeztető hangjelzés hallható. Ahogy a gépkocsi közeledik egy tárgyhoz, a figyelmeztető hangjelzés egyre gyakrabban hallható. A figyelmeztető hangjelzés folytonossá válik, amikor a tárgy az elülső lökhárítótól 30 cm vagy kisebb távolságba kerül.
A rendszer automatikusan kikapcsol, amikor a gépkocsi sebessége legalább 12 km/h.
Missing Image
AAz érzékelő által lefedett terület legfeljebb 70 cm (28 hüvelyk) az elülső lökhárítótól mérve, valamint 15-35 cm (6-14 hüvelyk) az első lökhárítótól oldalirányban.
Ha a sebességváltó hátrameneti (R) fokozatban van, az elülső érzékelőrendszer hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt, amikor az észlelt akadály a mozgó gépkocsi felé halad. A gépkocsi megállását követően a figyelmeztető hangjelzés 2 másodperc elteltével megszűnik.
Ha a sebességváltó bármely előremeneti fokozatban van és a gépkocsi mozog, az elülső érzékelőrendszer hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, amikor az érzékelési területen belül valamilyen akadály található. Ha a gépkocsi áll, a figyelmeztető hangjelzések 2 másodperc elteltével megszűnnek, a vizuális figyelmeztetések pedig 4 másodperc elteltével eltűnnek a kijelzőről.
A rendszer a következő esetekben észleli az objektumokat:
  • A gépkocsi kis sebességgel halad előrefelé.
  • A gépkocsi kis sebességgel halad előrefelé, és valamilyen tárgy közeledik a gépkocsi eleje felé kis sebességgel.
A rendszer kikapcsolásához nyomja meg a parkolássegítő gombját. Ha a rendszerben hiba van, egy figyelmeztető üzenet jelenik meg az információs kijelzőn és nem engedi, hogy a vezető bekapcsolja a hibás rendszert.   Lásd   Információ-üzenetek
Távolságjelző
A rendszer az akadályoktól mért távolságot is képes lehet megjeleníteni az információs kijelzőn. Távolságmegjelenítés akkor látható, amikor a sebességváltó hátrameneti (R) fokozatban van.
A távolságjelzés a következő esetekben jelenik meg:
  • Ahogy csökken a távolság az akadálytól, világítani kezdenek és a gépkocsiikon felé mozdulnak a jelzőszegmensek.
  • Amikor nem észlelhető akadály, a távolságjelző szegmensek szürke színűek.
Automata sebességváltóval szerelt gépkocsik
Ha a sebességváltó üres (N) fokozatban van, a rendszer az akadályoktól mért távolságot is képes lehet megjeleníteni az információs kijelzőn. Ha a gépkocsi 8 km/h vagy kisebb sebességgel mozog, az elülső és hátsó érzékelőrendszer vizuális jelzésekkel figyelmezteti a vezetőt, amikor az érzékelési területen belül valamilyen akadály található. A gépkocsi megállását követően a vizuális figyelmeztetés 4 másodperc elteltével megszűnik.