A SYNC rendszer használata egyszerű. Mindazonáltal, ha kérdései merülnének fel, kérjük, forduljon az alábbi táblázatokhoz.
Mobiltelefonjának kompatibilitását leellenőrizheti a Ford regionális weboldalán.

Mobiltelefonnal kapcsolatos gondok  
Tárgy:   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
Telefonhívás közben nagy a háttérzaj.   A mobil telefon audiovezérlési beállításai lehet, hogy befolyásolják a SYNC teljesítményét.   A hangbeállítások módosításáról tájékozódjon az eszköz használati útmutatójában.  
Hívás közben én hallom a másik felet, de ő nem hall engem.   A mobiltelefon valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki a mobilkészüléket, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
Győződjön meg róla, hogy a SYNC mikrofonja nincsen kikapcsoltra állítva.  
A SYNC nem képes letölteni a telefonkönyvemet.   Ez egy mobiltelefon-függő funkció.   Ellenőrizze mobiltelefonja kompatibilitását.  
A mobiltelefon valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki a mobilkészüléket, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
Próbálja meg a telefonkönyvben levő kapcsolatokat "áttolni" (pushing) a SYNC-re a hozzáadás (add) funkció kiválasztásával.  
Be kell kapcsolnia a mobilkészüléket, valamint a SYNC automatikus névjegyzékletöltő funkcióját.  
A rendszer „Phonebook downloaded” (A névjegyzék letöltve) üzenetet közöl, de SYNC névjegyzékem üres vagy hiányos.   A mobiltelefon képességeinek korlátozottsága.   Próbálja meg a telefonkönyvben levő kapcsolatokat "áttolni" (pushing) a SYNC-re a hozzáadás (add) funkció kiválasztásával.  
Ha a hiányzó kapcsolatok el vannak tárolva a SIM-kártyán, próbálja meg őket áthelyezni a mobiltelefon memóriájára.  
Távolítson el minden képet vagy speciális csengőhangot, mely a hiányzó kapcsolathoz tartozik.  
Be kell kapcsolnia a mobilkészüléket, valamint a SYNC automatikus névjegyzékletöltő funkcióját.  
Problémáim vannak a mobiltelefonom csatlakoztatásával a SYNC-hez.   Ez egy mobiltelefon-függő funkció.   Ellenőrizze mobiltelefonja kompatibilitását.  
A mobiltelefon valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki a mobilkészüléket, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
Próbálja meg az eszközt törölni a SYNC-ből, a SYNC-et pedig a készülékről, majd kísérelje meg újra a csatlakozást.  
Mindig ellenőrizze a biztonsági és az automatikus fogadás/mindig figyelmeztessen (auto accept/prompt always) beállításokat, melyek a SYNC Bluetooth kapcsolatra vonatkoznak mobiltelefonján.  
Frissítse a mobiltelefon firmware-jét.  
Kapcsolja ki az automatikus letöltést.  
A szöveges üzenetírás és -fogadás nem működik a SYNC-en.   Ez egy mobiltelefon-függő funkció.   Ellenőrizze mobiltelefonja kompatibilitását.  
A mobiltelefon valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki a mobilkészüléket, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
iPhone  
  • Lépjen a mobiltelefon Beállítások menüjébe.
  • Lépjen a Bluetooth menübe.
  • Ellenőrizze, hogy a csatlakozás állapota „Nincs csatlakoztatva” legyen.
  • Nyomja meg a kék kört a következő menübe történő belépéshez.
  • Kapcsolja be az „Értesítések megjelenítése” lehetőséget.
  • Kapcsolja be a „Kapcsolatok szinkronizálása” lehetőséget.
Most már iPhone készüléke úgy van beállítva, hogy a bejövő szöveges üzeneteket a SYNC számára továbbítsa.   Ismételje meg a lépéseket minden olyan Sync gépkocsi esetében, amelyekhez csatlakozik.   iPhone készüléke csak abban az esetben továbbítja a bejövő szöveges üzeneteket a SYNC számára, ha az nincs zárolva.   Az iPhone nem támogatja a szöveges üzenetekre történő válaszolást a SYNC használatával.   A WhatsApp és a Facebook Messenger alkalmazásokból érkező üzenetek nem támogatottak.  
A hangos szöveges üzenetek nem működnek a mobiltelefonomon.   Ez egy mobiltelefon-függő funkció.   Mobiltelefonjának támogatni kell a Bluetooth-szal történő szöveges üzenet letöltést ahhoz, hogy bejövő üzeneteket tudjon fogadni.  
A SYNC szöveges üzenetek menüjének megnyitásával tekintse meg, hogy a mobilkészülék támogatja-e a funkciót. Nyomja meg a PHONE (telefon) gombot, görgessen a szöveges üzenetek (text messaging) opcióhoz, válassza ki, majd nyomja meg az OK gombot.  
Ez a mobiltelefon képességeinek korlátozottsága.   Mivel minden mobilkészülék más, olvassa el a párosítás alatt álló telefonkészülék használati útmutatóját. Tulajdonképpen a mobiltelefonok között a márka, modell, szolgáltató és szoftverváltozat miatt lehetnek különbségek.  


USB- és adattároló-problémák  
Tárgy:   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
Gondjaim vannak az eszköz csatlakoztatásával.   Az eszköz valószínű hibás működése.   Kapcsolja ki az eszközt, állítsa vissza gyári alapállapotba vagy egy időre vegye ki az akkumulátorát, majd próbálkozzon újra.  
Győződjön meg róla, hogy a gyártó által biztosított kábelt használja.  
Győződjön meg arról, hogy az USB-kábelt megfelelően csatlakoztatta az eszközhöz és a gépkocsi USB-portjához.  
Győződjön meg róla, hogy a készüléken nincs automatikus telepítő program vagy aktív biztonsági beállítások.  
A SYNC nem ismeri fel a készüléket, amikor beindítom a járművet.   Ez a készülék képességeinek korlátozottsága.   Ne hagyja az eszközt a gépkocsiban nagyon meleg vagy nagyon hideg időben.  
A Bluetooth Audio nem végez hangminta-vételezést (stream).   Ez egy eszközfüggő funkció.   Győződjön meg arról, hogy az eszköz csatlakoztatva van a SYNC rendszerhez, majd nyomja meg az eszköz lejátszógombját.  
Az eszköz nincs csatlakoztatva.  
A SYNC nem ismeri fel a készüléken található zenét.   Zenei fájljai lehet, hogy nem tartalmazzák a helyes előadó, szám címe, lemez vagy műfaj információt.   Győződjön meg arról, hogy minden zeneszám-részlet ki van töltve.  
A fájl lehet, hogy sérült.   Írja felül a sérült fájlt új verzióval.  
A zeneszám jogvédett lehet, amely meggátolja a lejátszását.   Néhány eszköznél szükség van az USB-beállításokban a háttértár MTP- (media transfer protocol = médiaátviteli protokoll) osztályozásra való átállítására.  
Ha iPhone vagy iPod Touch készülékemet egyszerre csatlakoztatom USB-porton és Bluetooth Audio bemeneten keresztül, időnként semmilyen hang sem hallható.   Ez a készülék képességeinek korlátozottsága.   Az iPhone vagy iPod Touch éppen lejátszott zene képernyőn válassza ki az audio készülék AirPlay ikont az iPhone vagy iPod Touch képernyő legalján.  
Az iPhone vagy iPod Touch Bluetooth Audio-n keresztül történő hallgatásához válassza a SYNC-et.  
Az iPhone vagy iPod Touch USB-n keresztül történő hallgatásához válassza a dokkoló csatlakozót (Dock Connector).  


Hangutasítási problémák  
Tárgy:   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
A SYNC nem érti, amit mondok.   Lehet, hogy rossz hangutasításokat használ.   Olvassa át a mobiltelefon és a médialejátszó hangparancsokat a vonatkozó fejezetek elején.  
Aktív beszédmunkamenet közben az audioegység kijelzőjén tekintse meg a hangutasítások listáját.  
Lehet, hogy túl korán vagy rosszkor kezd beszélni.   A rendszer mikrofonja vagy a visszapillantó tükörben vagy a szélvédő fölött a tetőkárpitban van.  
A SYNC nem érti a zeneszám címét vagy az előadó nevét.   Lehet, hogy rossz hangutasításokat használ.   Olvassa át a médialejátszó hangutasításait a média fejezet elején.  
Lehetséges, hogy nem pontosan úgy ejti a nevet, ahogy a rendszer mentette azt.   Pontosan úgy mondja ki a zeneszám vagy az előadó nevét, ahogyan azt a rendszer mentette. Ha azt mondja, hogy „play artist Prince" (lejátszás előadó Prince), a rendszer nem játssza le Prince és a Revolution zeneszámait, illetve Prince és a New Power Generation zeneszámait.  
Győződjön meg róla, hogy a teljes címet mondja, mint például "California remix featuring Jennifer Nettles".  
Ha a zeneszám címe nagybetűs, ki kell betűznie azt. A LOLA esetében betűzve kell kiejteni, hogy "L-O-L-A".  
A rendszer lehet, hogy nem ugyanúgy olvassa a nevet, ahogyan Ön kiejti.   Ne használjon különleges karakter a címben, mivel azt a rendszer nem ismeri fel.  
A SYNC nem érti, vagy rossz kapcsolatot hív, amikor hívni akarok valakit.   Lehet, hogy rossz hangutasításokat használ.   Olvassa át a mobiltelefon hangutasításait a mobiltelefon fejezet elején.  
Ha a rendszer nem teljesen érti Önt, használhatja a mobiltelefon és médiaeszközök jelöltjeinek listáját, hogy megkapja a lehetséges jelölteket. Lásd  Using Voice Recognition .   
Lehetséges, hogy nem pontosan úgy ejti a nevet, ahogy a rendszer mentette azt.   Bizonyosodjon meg arról, pontosan úgy ejti a nevet, ahogy a rendszer mentette azt. Ha például a tárolt név Joe Wilson, mondja: „call Joe Wilson” (hívás Joe Wilson).  
A rendszer jobban működik, ha teljes neveket ment el, mint például "Joe Wilson", a "Joe" helyett.  
A telefonkönyvben található kapcsolatok lehet, hogy nagyon rövidek és hasonlóak egymáshoz, vagy speciális karaktereket tartalmaznak.   Ne használjon speciális karaktereket mint például 123 vagy ICE, mert a rendszer nem ismeri fel őket.  
A telefonkönyvi névbejegyzések nagybetűsek lehetnek.   Ha a névbejegyzések nagybetűsek, ki kell betűzni azokat. A JAKE-et a következőképpen kell mondani: "Call J-A-K-E".  
A SYNC hangvezérlés rendszer nehezen ismeri fel a mobiltelefonom eltárolt idegen néven elmentett kapcsolatokat.   Előfordulhat, hogy külföldi nevet ejt ki a SYNC aktuálisan megadott nyelvéhez képest.   A SYNC a kiválasztott nyelv fonetikus kiejtési szabályait használja a mobiltelefonon elmentett kapcsolatok neveinek kiejtésekor.  
Hasznos tanács: Kézzel is kiválaszthatja a kívánt névbejegyzést. Nyomja meg a PHONE gombot. Válassza ki a telefonkönyv elemet, majd a névbejegyzéshez tartozó nevet. Nyomja meg a programbillentyűt a meghallgatáshoz. A SYNC felolvassa Önnek a kapcsolat nevét, ezzel némi fogalmat adva arról, hogy milyen kiejtést vár el Öntől.  
A SYNC hangvezérlés rendszer nehezen ismeri fel a média-lejátszón vagy az USB-memórián idegen néven elmentett zeneszámokat, előadókat, albumokat, műfajokat és lejátszási listákat.   Előfordulhat, hogy külföldi nevet ejt ki a SYNC aktuálisan megadott nyelvéhez képest.   A SYNC a kiválasztott nyelv fonetikus kiejtési szabályait használja a média-lejátszón vagy az USB-memórián elmentett nevek kiejtésekor. A rendszer néhány rendkívül népszerű (például U2) előadó neve esetén kivételt tud tenni, amennyiben ezen előadók esetében mindig az angol kiejtést használja.  
A rendszer beszédhangos kérdéseket tesz fel, és egyes szavak kiejtése nem feltétlenül helyes az adott nyelven.   A SYNC "szövegből beszéddé" hangutasítás technológiát használ.   A SYNC mesterségesen generált beszédhangot használ előre rögzített emberi hangok helyett.  
A SYNC nyelvek széles skálájához kínál többféle új hangvezérlés funkciókat. Egy kapcsolat nevének közvetlenül a telefonkönyvből, előzetes rögzítés (például “call John Smith”) nélkül való tárcsázása vagy egy zeneszám, előadó, album, műfaj vagy lejátszási lista kiválasztása közvetlenül a média-lejátszóról (például „play artist Madonna”).  
A korábbi Bluetooth beszédhang-vezérlési rendszer lehetővé tette a rádió, a CD-lejátszó és a klímaberendezés kezelését is. Miért nem tudom ezeket a rendszereket a SYNC-kel vezérelni?   A SYNC központi feladata a mobil készülékek és a készülékeken tárolt tartalom vezérlése.   A SYNC a korábbi rendszerekhez képest fontos további funkciókat kínál: telefonkönyvi névbejegyzés közvetlen tárcsázása előzetes hangmintarögzítés nélkül (pl. “call John Smith”), valamint zeneszám, előadó, album, műfaj vagy lejátszási lista közvetlen kiválasztása a médialejátszón (pl. „play artist Madonna”).  


Általános  
Tárgy:   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
A kombinált műszerhez és az információs és szórakoztató rendszer kijelzőjéhez beállított nyelv nem egyezik meg a SYNC nyelvével (telefon, USB, Bluetooth Audio, hangutasítás és beszédhangos kérdések).   A SYNC nem támogatja a kombinált műszerhez és az információs és szórakoztató rendszer kijelzőjéhez aktuálisan beállított nyelv használatát.   A SYNC a szöveg-kijelzéshez, a hangutasításokhoz és hangparancsokhoz egy modulként kizárólag négy nyelvet támogat. Az ország, ahol a gépkocsit vásárolta, a legnépszerűbb beszélt nyelvek alapján meghatározza a négy nyelvi beállítást. Ha a kijelölt nyelv nem érhető el, a SYNC nyelvi beállítása az aktuális értéken marad.  
A SYNC nyelvek széles skálájához kínál többféle új hangvezérlés funkciókat. Egy kapcsolat nevének közvetlenül a telefonkönyvből, előzetes rögzítés (például “call John Smith”) nélkül való tárcsázása vagy egy zeneszám, előadó, album, műfaj vagy lejátszási lista kiválasztása közvetlenül a média-lejátszóról (például „play artist Madonna”).  


Az AppLink funkcióval kapcsolatos problémák  
Probléma   Lehetséges ok   Lehetséges megoldás  
AppLink mobilalkalmazások: Amikor a „Find New Apps” lehetőséget választom, a SYNC nem talál semmilyen alkalmazást.   Nincs AppLink-kompatibilis telefon csatlakoztatva a SYNC szoftverhez.   Kompatibilis okostelefont kell használnia, ilyen például Android az OS 2.3 vagy újabb rendszerrel, iPhone 3GS vagy újabb az iOS 5.0 vagy újabb rendszerrel. Ezenkívül a telefont párosítani kell a SYNC szoftverrel, és csatlakoztatni kell a SYNC szoftverhez ahhoz, hogy a készülék meg tudja találni az AppLink-kompatibilis alkalmazásokat. Az iPhone telefonokat szintén csatlakoztatni kell a SYNC USB-portjához Apple USB-kábel használatával.  
A telefon csatlakoztatva van, de továbbra sem találok alkalmazásokat.   Mobilkészülékén nincsenek telepített és futtatható AppLink-kompatibilis alkalmazások.   Töltse le a telefon alkalmazás-áruházából az alkalmazás legújabb verzióját, és telepítse azt. Ellenőrizze, hogy az alkalmazás fut-e a telefonon. Néhány alkalmazás esetében az AppLink használatához regisztrálnia kell magát és be kell jelentkeznie az alkalmazásba a telefonon. Ezenkívül néhány alkalmazás tartalmazza a „Ford SYNC” beállítást. Ellenőrizze az alkalmazás beállítási menüjét a telefonon.  
A telefon csatlakoztatva van, az alkalmazások futnak, de továbbra sem találok alkalmazásokat.   Néha az alkalmazások nem tudják megfelelően megszakítani és újból létrehozni a kapcsolatukat a SYNC szoftverrel, például a gyújtási ciklusok alatt.   Az alkalmazások bezárása és újraindítása segíthet abban, hogy a SYNC szoftver megtalálja az alkalmazást, amikor az nem deríthető fel a gépkocsiban. Android rendszerű készüléken válassza az alkalmazás „Exit” vagy „Quit” kilépési parancsát, majd indítsa újra az alkalmazást. Ha az alkalmazásban nincs ilyen parancs, kézzel is leállíthatja az alkalmazást. Ehhez lépjen a telefon beállításait tartalmazó menübe, és válassza az „Alkalmazások” parancsot, majd az adott alkalmazásra vonatkozóan a „Leállítás” parancsot. Ezután indítsa újra az alkalmazást, és válassza a „Find New Apps” parancsot a SYNC szoftverben.  
iOS7+ rendszerű iPhone telefonon az alkalmazások kényszerített leállításához koppintson duplán a kezdőlap gombra, majd húzza az ujját felfelé az alkalmazáson a bezárásához. Koppintson ismét a kezdőlap gombra, és válassza ki az alkalmazást az elindításához. Néhány másodperc elteltével az alkalmazásnak meg kell jelennie az SYNC Mobile Apps menüjében.  
Android telefonom csatlakoztatva van, az alkalmazások futnak, újraindítottam őket, de továbbra sem találok alkalmazásokat.   Az Android rendszer néhány korábbi verziójában egy Bluetooth-hiba akadályozhatja a gépkocsi előző vezetése alkalmával megtalált alkalmazások újbóli megtalálását, ha nem kapcsolta ki a Bluetooth funkciót.   Állítsa alaphelyzetbe a Bluetooth funkciót a telefonon a Bluetooth ki- és bekapcsolásával. Ha a gépkocsiban ül, a SYNC szoftvernek automatikusan csatlakoztatnia kell a telefont, amikor megnyomja a „Phone” gombot.  
iPhone telefonom csatlakoztatva van, az alkalmazás fut, újra is indítottam, de továbbra sem találom a SYNC szoftverben.   Lehetséges, hogy alaphelyzetbe kell állítani a SYNC szoftver USB-kapcsolatát.   Húzza ki az USB-kábelt a telefonból, várjon egy kis ideig, majd csatlakoztassa az USB-kábelt a telefonhoz. Néhány másodperc elteltével az alkalmazásnak meg kell jelennie az SYNC Mobile Apps menüjében. Ha nem jelenik be, zárja be kényszerítetten az alkalmazást, majd indítsa újra.  
Android telefonom van. Megtaláltam és elindítottam a médiaalkalmazást a SYNC szoftverben, de nincs hang vagy nagyon halk.   Lehet, hogy alacsonyra van állítva a Bluetooth hangereje a telefonon.   Próbálja meg növelni a készüléken a Bluetooth-hangerőt a készülék hangerő-szabályozó gombjaival, amelyek rendszerint a készülék oldalán találhatók.  
Az AppLink alkalmazások közül csak néhány jelenik meg a telefonon futó alkalmazásként a SYNC Mobile Apps menüjében.   Néhány Android készüléken korlátozott számú Bluetooth-port található, amelyet az alkalmazások használhatnak a csatlakozáshoz. Ha a telefonon több AppLink alkalmazása van, mint az elérhető Bluetooth-portok száma, a SYNC Mobile Apps menüjében nem jelenik meg az összes alkalmazás.   Zárja be vagy távolítsa el azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem szeretne felismertetni a SYNC szoftverrel. Ha az alkalmazás tartalmazza a „Ford SYNC” beállítást, kapcsolja ki ezt a beállítást a telefonon az alkalmazások beállításai között.