VIGYÁZAT:  A tolatókamera-rendszer egy tolatást segítő kiegészítő eszköz, melyet a vezetőnek a belső és a külső visszapillantó tükrökkel együtt kell használnia a lehető legnagyobb lefedettség biztosítására.
  VIGYÁZAT:  A kamerarendszer által belátott terület korlátozottsága miatt előfordulhat, hogy a lökhárító sarkaihoz közelebb eső, illetve a lökhárító alatt lévő tárgyak nem láthatóak a képernyőn.
  VIGYÁZAT:  Lassan tolasson. Az utasítás figyelmen kívül hagyása esetén elveszítheti az uralmat a jármű felett, illetve súlyos vagy halálos sérüléseket szenvedhet.
  VIGYÁZAT:  Legyen körültekintő, ha az ötödik ajtó résnyire nyitva van. Ha az ötödik ajtó résnyire nyitva van, a kamera nem az eredeti helyzetében lesz, így a videokép pontatlan lehet. Az irányvonalak eltűnnek, amikor az ötödik ajtó résnyire nyitva van. A jelen figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása súlyos sérüléshez vezethet.
  VIGYÁZAT:  Ne kapcsolja be vagy ki a kamera funkcióit a gépkocsi mozgása közben.
  VIGYÁZAT:  A tolatókamera működése változó lehet a környezeti hőmérséklettől, a gépkocsi és az utak állapotától függően.
  VIGYÁZAT:  A személyi sérülések elkerülése érdekében mindig elővigyázatosan vezessen hátrameneti (R) sebességfokozatban, illetve amikor a tolatókamerát használja.

 A tolatókamera a járműve mögött lévő terület képét mutatja. Működés közben a kijelzőn megjelenő vonalak a jármű haladási útvonalát és a jármű mögött lévő tárgyakhoz való közelségét jelzik.
Missing Image
A kamera a csomagtérfedélen vagy az ötödik ajtón található.
A tolatókamera használata
A tolatókamera-rendszer a járműve mögött lévő területet mutatja, amikor a sebességváltót hátramenetbe (R) kapcsolja.
Megjegyzés:   A hátramenet-érzékelő rendszer nem hatékony a 12 km/h-nál magasabb sebesség esetén, és előfordulhat, hogy nem észleli a bizonyos szögben lévő vagy mozgó tárgyakat.
Megjegyzés:   Ha a sebességváltó hátramenetben (R) van és a csomagtér ajtaja vagy az ötödik ajtó nyitva van, a tolatókamera funkciói nem jelennek meg.
Megjegyzés:   Vontatás közben a kamera csak a vontatott tárgyat látja.Egyes járművekben az irányvonalak eltűnhetnek, amikor csatlakoztatja az utánfutó vontatójának csatlakozóját.
Elképzelhető, hogy a rendszer nem működik megfelelően az alábbi esetekben:
  • Éjszaka vagy sötét területeken, ha nem működnek a tolatólámpák.
  • Ha valami eltakarja a kamerát.Egy puha, nem bolyhozó ronggyal és nem dörzsölő hatású tisztítószerrel törölje le a lencsét.
  • Ha a gépkocsi hátuljának sérülése miatt elállítódott a kamera.
A tolatókamera irányvonalai
  VIGYÁZAT:  Lehetséges, hogy a kamera fölötti tárgyak nem láthatók. Ha szükséges, ellenőrizze a jármű mögötti területet.

Missing Image
AAktív irányvonalak.
BKözépvonal.
CRögzített irányvonal: zöld zóna.
DRögzített irányvonal: sárga zóna.
ERögzített irányvonal: piros zóna.
FHátsó lökhárító.
Ha a gépkocsi akkumulátorát leválasztották, közvetlenül az akkumulátor csatlakoztatását követően az irányvonalak nem használhatók teljes mértékben. Az irányvonalak akkor válnak teljesen megbízhatóvá, ha előzőleg öt percen keresztül legalább 50 km/h sebességgel vezetett amilyen egyenesen csak lehet.
A rendszer háromféle irányvonalat használva segíti Önt abban, hogy beláthassa a járműve mögött található területet:
  • Aktív irányvonalak: a gépkocsi tervezett haladási útvonalát mutatja tolatás esetén.
  • Középvonal: segít az utánfutót vontató gépkocsi közepének más tárgyhoz történő igazításában.
  • Rögzített irányvonalak: a gépkocsi tényleges haladási útvonalát mutatja egyenes vonalú tolatás közben.Ez akkor lehet hasznos, amikor egy parkolóhelyre szeretne betolatni, vagy amikor egy mögöttes tárgyhoz igazítva szeretné leparkolni a gépkocsit.
 Az aktív irányvonalak csak a rögzített irányvonalakkal együtt jelennek meg. Az aktív irányvonalak használatához fordítsa el úgy a kormánykereket, hogy az irányvonalak egy tervezett útvonal felé álljanak. Ha a kormánykerék állását tolatás (R) közben megváltoztatja, a járműve letérhet az eredetileg tervezett útvonalról.
 A rögzített és aktív irányvonalak a kormánykerék helyzetétől függően előtűnnek és elhalványulnak. Az aktív irányvonalak nem láthatóak, amikor a kormánykerék egyenesben van. A piros zónában található tárgyak találhatóak a legközelebb a gépkocsihoz, míg a zöld zónában lévők távolabb vannak.
Megjegyzés:   Az irányvonalak csak akkor láthatóak, amikor a sebességváltó hátramenetben (R) van.
Kézi nagyítás
  VIGYÁZAT:  A kézi nagyítás bekapcsolásakor előfordulhat, hogy nem látszik a járműve mögött lévő teljes terület. A kézi nagyítás funkció használata közben figyeljen a környezetére.

 A kézi nagyítás csak akkor használható, amikor a sebességváltó hátramenetben (R) van.Nézetváltáshoz nyomja meg a nagyítás vagy kicsinyítés jelet a kamera képernyőjén. A nagyított képen a lökhárító is látható, hogy legyen viszonyítási alapja.
Megjegyzés:   A kézi nagyítás bekapcsolásakor csak a középvonal látható.
Rendszerbeállítások
A kamerarendszer beállításait az információs kijelzőn megjelenő járműbeállítások menü segítségével módosíthatja.
A tolatókamera képének késése
Be-, illetve kikapcsolhatja ezt a funkciót az információs kijelzőn megjelenő járműbeállítási menü segítségével.
Alapértelmezés szerint ez a beállítás kikapcsolt állapotban van.
Fejlett parkolássegítő vagy ún. Park Pilot rendszer
Be-, illetve kikapcsolhatja ezt a funkciót az információs kijelzőn megjelenő járműbeállítási menü segítségével.
A rendszer a videokép tetején megjelenő piros, sárga és zöld jelzéseket alkalmaz, amikor a hátrameneti érzékelőrendszer egy tárgyat észlel.