Ez a rendszer segít Önnek hatékonyabban vezetni azáltal, hogy folyamatosan figyeli a sebességváltás, a közlekedési feltételekre való rákészülés és a sebességek karakterisztikáját vezetés közben.
Ezen karakterisztikák értékét a kijelzőn megjelenő virágszirmok mutatják: a leghatékonyabb vezetést öt virágszirom jelzi. Minél hatékonyabban vezet, annál jobb az értékelés, és annál jobb a gépkocsi üzemanyag-gazdaságossága is.
Megjegyzés:   Ezek a hatékonysági értékek nem eredményeznek meghatározott üzemanyag-fogyasztási értéket. Az üzemanyag-fogyasztás változhat, mivel nem csak a fenti vezetési szokásokkal függ össze, hanem több más tényező is befolyásolja, például rövid távolságok megtétele, vagy hidegindítások.
Megjegyzés:   Szintén növeli az üzemanyag-fogyasztást, ha gyakran tesz meg rövid utakat, melyek alatt a motor nem melegszik be teljesen.
A rendszer az információs kijelző kezelőszerveinek használatával érhető el.   Lásd   Általános tudnivalók
1-es típus
Missing Image
ASebességváltás
BKözlekedési helyzet időben való felmérése
CHatékony sebesség
Sebességváltás
Javítja az üzemanyag-fogyasztást, ha az útviszonyoknak megfelelő legmagasabb sebességfokozatban vezet.
Közlekedési helyzet időben való felmérése
Szintén javítja az üzemanyag-fogyasztást, ha úgy állítja be a gépkocsi sebességét és annak a többi gépkocsitól való távolságát, hogy ne legyen szükség erős fékezésre vagy gyorsításra.
Hatékony sebesség
A gazdaságosság növelése érdekében nyílt utakon csökkentse utazósebességét. Magasabb sebességtartományban több üzemanyagot használ a gépkocsi.
Az Eco mód alaphelyzetbe állítása
Az átlag üzemanyag-fogyasztást az információs kijelző kezelőszerveivel állíthatja alaphelyzetbe.
Megjegyzés:   Az új értékek kiszámításához egy kis időre van szükség.