Bij uw auto is een oplaadbare afstandsbediening geleverd. De batterij van de afstandsbediening wordt automatisch opgeladen wanneer de sleutel in het contact zit en de motor draait.Gebruik elke afstandsbediening minstens één keer per jaar om met uw auto te rijden; zo voorkomt u dat de batterij van de afstandsbediening leeg raakt.
N.B.:   De batterij van de afstandsbediening kan niet worden vervangen.Probeer de batterij niet te verwijderen of te vervangen. Dit kan schade aan de behuizing van de sleutel veroorzaken, die niet gedekt is door de voertuiggarantie.
U kunt vervangende sleutels of afstandsbedieningen kopen bij een erkende dealer.
Ontgrendelfunctie opnieuw programmeren
N.B.:   Wanneer u op de ontgrendelknop drukt, worden alle portieren, inclusief de laaddeur of achterklep, ontgrendeld of worden alleen het bestuurdersportier en de passagiersportieren ontgrendeld.Door opnieuw op de ontgrendeltoets te drukken worden alle portieren ontgrendeld.
 Houd bij uitgeschakeld contact de ontgrendel- en vergrendelknoppen van de afstandsbediening gelijktijdig tenminste 4 seconden lang ingedrukt. De richtingaanwijzers knipperen tweemaal om de wijziging te bevestigen. Herhaal de procedure om de oorspronkelijke ontgrendelfunctie in te schakelen.