Afstellen van verticale richting
Als uw auto bij een aanrijding betrokken is geweest, laat u de lichtstraal van de koplamp door een erkende dealer controleren.
Richtpunt voor koplamp
Image Shown Without Description
A8 ft (2,4 m)
BGrond tot midden van gloeilamp dimlicht koplamp
C25 ft (7,6 m)
DHorizontale referentielijn
Procedure voor afstellen van verticale richting
  1. Parkeer uw auto op een vlakke ondergrond, ongeveer 7,6 m van een muur of scherm.
  1. Meet de afstand van de grond tot het midden van de gloeilamp van het dimlicht van de koplamp en markeer op deze hoogte een lange horizontale referentielijn van 2,4 m op de muur of het scherm.
Image Shown Without Description
N.B.:   Er kan een identificatiemarkering op de lens zijn aangebracht als hulpmiddel om het midden van de gloeilamp te vinden.
N.B.:   Om het lichtpatroon van één koplamp die u wilt afstellen zo duidelijk mogelijk te kunnen zien, kunt u het licht van de andere koplamp blokkeren.
  1. Zet het dimlicht aan en open de motorkap.
Image Shown Without Description
  1. Op de muur of het scherm ziet u een plat gebied van zeer intensief licht, dat te vinden is bovenaan het lichtpatroon. Als de bovenrand van de vlakke zone met zeer intensief licht niet op de horizontale referentielijn zit, stelt u de lichtstraal van de koplamp af.
Image Shown Without Description
  1. Vind de verticale versteller bij elke koplamp. Gebruik geschikt gereedschap, bijvoorbeeld een schroevendraaier of een dopsleutel, om de verticale richting van de koplamp aan te passen door de versteller met de klok mee of tegen de klok in te draaien. De horizontale rand van het helderdere licht zou de horizontale referentielijn moeten raken.
  1. Sluit de motorkap en schakel de verlichting uit.
Afstellen van horizontale richting
De horizontale richting van de lichtstraal van de koplampen kan niet worden afgesteld.