De automatische wisfunctie maakt gebruik van een regensensor in het gebied rond de binnenspiegel. De ruitenwissers werken wanneer de regensensor water op de voorruit ter hoogte van de sensor detecteert. De regensensor blijft de hoeveelheid water bewaken en past de snelheid van de ruitenwissers aan.
N.B.:   De ruitenwissers blijven enigszins omhoog tijdens gebruik en keren pas terug naar de ruststand kort nadat de regensensor geen water meer detecteert op de voorruit.
U kunt de automatische wisfunctie in- of uitschakelen via het informatiedisplay.
N.B.:   Als u de automatische wisfunctie uitschakelt in het informatiedisplay, werken de ruitenwissers in de intervalstand.
Image Shown Without Description
AHoge gevoeligheid.
BAutomatisch wissen aan.
CLage gevoeligheid.
Verplaats de ruitenwisserhendel omhoog in de eerste positie om de automatische wisfunctie in te schakelen.
 Gebruik de draaiknop om de gevoeligheid van de automatische wisfunctie af te stellen.Als u een lage gevoeligheid kiest, werken de wissers wanneer de sensor een grote hoeveelheid water op de voorruit detecteert.Als u een hoge gevoeligheid kiest, werken de wissers wanneer de sensor een kleine hoeveelheid water op de voorruit detecteert.
N.B.:   Houd de buitenkant van de voorruit schoon. De regensensor is erg gevoelig en de wissers kunnen in werking treden als vuil, mist of insecten tegen de voorruit vliegen.
Als u de automatische wisfunctie ingeschakeld laat, zal deze wellicht niet werken wanneer u het contact aanzet bij vriestemperaturen. Het systeem heeft dan immers de regensensor uitgeschakeld om schade aan de ruitenwissers te voorkomen. Ontdooi de voorruit volledig voordat u de regensensor weer inschakelt. U kunt de regensensor weer inschakelen via de draaiknop of door de automatische wisfunctie uit en in te schakelen.
N.B.:   Laat de voorruit volledig ontdooien voordat u de ruitenwissers inschakelt.
N.B.:   Zorg dat u de ruitenwissers uitschakelt vooraleer u een carwash binnenrijdt.
Nat of winters weer kan onverwacht wissen of smeren veroorzaken.
De voorruit vrijhouden:
  • Zet de gevoeligheid van de automatische wissers lager om de vegen op de voorruit te beperken.
  • Schakel de automatische wisfunctie uit.
N.B.:   Reinig de voorruit en de wisserbladen als er strepen of vlekken op de voorruit verschijnen.   Zie   Ruitenwisserbladen controleren.  Vervang de wisserbladen als hiermee het probleem niet is verholpen.   Zie   Ruitenwisserbladen vooraan vervangen
Instellingen
Om automatisch wissen in of uit te schakelen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item   Handeling  
Instellingen
Druk op de menutoets.  
Voertuiginstellingen
Druk op de OK-toets.  
Ruitenwissers
Druk op de OK-toets.  
Regensensor
Druk op de OK-toets.  

Owner's Manual Feedback

Submit

Thank You For Your Feedback

Okay