WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Gebruik het systeem voor herkenning van kruisend verkeer niet ter vervanging van de binnen- en buitenspiegels of over uw schouder kijken voordat u achterwaarts een parkeerplek verlaat. Het systeem voor herkenning van kruisend verkeer is geen vervanging voor voorzichtig rijden.
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Het systeem werkt mogelijk niet goed bij erg slecht weer, bijvoorbeeld sneeuw, ijs, zware regenval en motregen. Wees altijd voorzichtig en oplettend tijdens het rijden. Als u niet goed oplet, kunt u een botsing krijgen.

Het systeem is ontworpen om u te waarschuwen voor voertuigen die u van opzij achter uw auto naderen wanneer u in de achteruit (R) schakelt.
Herkenning kruisend verkeer gebruiken
Het systeem is ontworpen om voertuigen te detecteren die naderen met een snelheid van 6 km/h tot 60 km/h. Het bereik neemt af wanneer de sensoren gedeeltelijk, volledig of bijna volledig worden geblokkeerd. Langzaam achteruit rijden helpt om het bereik en de doeltreffendheid te verbeteren.
Het systeem wordt ingeschakeld wanneer u de motor start en u in de achteruitversnelling (R) schakelt. Het systeem wordt uitgeschakeld wanneer u uit achteruit (R) schakelt.
Image Shown Without Description
De sensor aan de linkerzijde wordt slechts gedeeltelijk belemmerd en het bereik aan de rechterzijde is volledig.
Image Shown Without Description
Het bereik neemt ook af wanneer u parkeert onder een smalle hoek. De sensor aan de linkerzijde is bijna volledig geblokkeerd en het bereik aan die kant wordt ernstig beperkt.
Sensoren systeem herkenning kruisend verkeer
Image Shown Without Description
De sensoren bevinden zich achter de achterbumper aan beide zijden van uw auto.
N.B.:   Houd de sensoren vrij van sneeuw, ijs en ernstige vuilaanslag.
N.B.:   Bedek de sensoren niet met bumperstickers, afdichtmiddel voor reparatie of andere voorwerpen.
N.B.:   Geblokkeerde sensoren kunnen de systeemprestaties beïnvloeden.
Als de sensoren zijn geblokkeerd, kan er een bericht op het informatiescherm verschijnen wanneer u in de achteruit (R) schakelt.
Beperkingen systeem herkenning kruisend verkeer
Het systeem werkt wellicht niet correct in de volgende situaties:
  • De sensoren zijn geblokkeerd.
  • Naastgelegen geparkeerde voertuigen of objecten blokkeren de sensoren.
  • Voertuigen naderen tegen een snelheid van minder dan 6 km/h of meer dan 60 km/h.
  • als de rijsnelheid hoger is dan 12 km/h.
  • U rijdt achterwaarts uit een parkeerplek.
Gedrag van herkenning kruisend verkeer wanneer aanhanger is aangesloten
N.B.:   Het systeem werkt mogelijk niet correct wanneer u een aanhanger sleept. Voor auto's met een goedgekeurde aanhangermodule en trekhaak wordt het systeem uitgeschakeld wanneer u een aanhanger aansluit. Voor voertuigen met een aftermarket aanhangermodule of trekhaak, is het raadzaam dat u het systeem uitschakelt wanneer u een aanhanger aansluit.
In de volgende omstandigheden blijft de herkenning kruisend verkeer ingeschakeld wanneer u een aanhanger aansluit bij auto's met het informatiesysteem dode hoek met aanhanger:
  • U sluit een aanhanger aan.
  • De aanhanger is een fietsendrager of bagagedrager met een maximale lengte van 1 m.
  • U stelt de lengte van de aanhanger in op 1 m in het informatiedisplay.
Het systeem in- en uitschakelen
U kunt de herkenning van kruisend verkeer in- of uitschakelen via het informatiedisplay.   Zie   Algemene informatie
N.B.:   Het systeem wordt ingeschakeld wanneer u het contact inschakelt. Neem contact op met een erkende dealer om het systeem permanent uit te schakelen.
Controlelampje herkenning kruisend verkeer
Image Shown Without Description  Wanneer het systeem een naderend voertuig detecteert, klinkt een geluidssignaal, gaat een waarschuwingslampje branden in de betreffende buitenspiegel en worden pijlen weergegeven in het informatiedisplay om de zijde aan te geven waar het naderende voertuig vandaan komt.
N.B.:   Als er geen pijlen worden weergegeven, verschijnt een bericht in het informatiedisplay.
Als het systeem defect is, gaat een waarschuwingslampje in het instrumentenpaneel branden en verschijnt een bericht op het informatiedisplay. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
N.B.:   In uitzonderlijke omstandigheden kan het systeem u waarschuwen als er zich niets in de detectiezone bevindt, bijvoorbeeld wanneer een voertuig op een afstand voorbij rijdt.
Informatiemeldingen herkenning kruisend verkeer

Mededeling   Handeling  
Cross Traffic Alert
Wordt weergegeven in plaats van pijlen wanneer het systeem een voertuig detecteert. Controleer of er naderend verkeer is.  
Cross Traffic niet beschikbaar Sensor geblokkeerd Zie handboek
Wordt weergegeven als de sensoren van het systeem voor herkenning kruisend verkeer geblokkeerd zijn. Reinig de sensoren. Als het bericht blijft verschijnen, laat uw auto dan zo snel mogelijk controleren.  
Storing Cross Traffic
Het systeem heeft niet correct gewerkt.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.  
Cross Traffic Alert uitgeschakeld Aanhanger aangekoppeld
Wordt weergegeven als u een aanhanger achter uw auto hangt.