WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Het achteruitkijkcamerasysteem is een aanvullend hulpmiddel bij het achteruitrijden, dat de bestuurder steeds samen met de binnen- en buitenspiegels moet gebruiken voor een maximaal zicht.
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Voorwerpen die zich dicht in de buurt bevinden van een van de hoeken van de bumper of onder de bumper, worden mogelijk niet op het scherm getoond wegens het beperkte bereik van het camerasysteem.
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Wees voorzichtig als u de camerafuncties aan of uit zet terwijl de transmissie niet in de parkeerstand (P) staat. Zorg ervoor dat uw auto niet beweegt.
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  U bent steeds verantwoordelijk voor de bediening van uw auto. Het systeem is bedoeld als hulpmiddel en is ontheft de bestuurder niet van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen.

N.B.:   Wees voorzichtig als u het camerasysteem van 180 graden gebruikt wanneer een van de portieren geopend is. Als een portier geopend is, is de camera uit positie en is het videobeeld mogelijk onjuist.
Vooruitkijkcamera
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Het systeem van de camera vooraan moet door de bestuurder nog steeds worden gebruikt in combinatie met goed uitkijken rond het voertuig.

N.B.:   Het systeem schakelt het videobeeld voor uit wanneer de auto tegen lage snelheden rijdt, behalve in de achteruit (R).
N.B.:   Het beeld dat op het scherm wordt getoond, kan variëren al naargelang de richting van uw auto of de wegomstandigheden.
N.B.:   Het camerasysteem werkt wellicht niet goed als het zicht van de camera is geblokkeerd door modder, water of vuil. U kunt de lens reinigen met een zachte, pluisvrije doek en een zacht schoonmaakmiddel, of met behulp van de sproeier voor.   Zie   Ruitenwissers en ruitensproeiers
Image Shown Without Description
De vooruitkijkcamera is in de grille aangebracht. Deze geeft een videobeeld weer van het gebied vóór de auto. Deze helpt de bestuurder bij het vooruitrijden tegen lage snelheden.
Het camerasysteem van 180 graden gebruiken
Het camerasysteem van 180 graden bestaat uit camera´s voor en achter. Het systeem:
  • laat zien wat zich direct voor of achter uw auto bevindt
  • biedt een beeld van het kruisend verkeer voor en achter uw auto
  • biedt goed zicht tijdens parkeermanoeuvres.
Image Shown Without Description  De knop van het camerasysteem bevindt zich in de buurt van het scherm voor weergave en schakelt de camera voor in wanneer de auto niet in de achteruit (R) staat.
De vooruitkijkcamera wordt uitgeschakeld wanneer uw rijsnelheid 10 km/h (6 mph) overschrijdt.
Druk op de knop van het camerasysteem zodra u langzamer rijdt dan de snelheidsgrenswaarde om het systeem weer in te schakelen.
Cameraweergaven
Druk op de knop van het camerasysteem om de cameraweergaven en de knoppen voor de cameraweergave in te schakelen.
Wanneer u in de parkeerstand (P), neutraal (N) of vooruit (D) staat, worden alleen de beelden van de camera voor weergegeven wanneer u op de knop drukt.
Wanneer u in de achteruit (R) staat, worden alleen de beelden van de camera achter weergegeven.
Image Shown Without Description  Druk op de knop voor cameraweergave om van cameraweergave te wisselen.Image Shown Without Description  Normale weergave: geeft een beeld weer van wat zich recht voor of achter de auto bevindt.
Image Shown Without Description  Uitgebreide weergave: geeft een uitgebreid beeld weer van wat zich recht voor of achter de auto bevindt.Image Shown Without Description  Om in te zoomen op het beeld.

Feedback over handleiding

Versturen

Hartelijk dank voor uw feedback

OK