N.B.:   Zo nu en dan kunnen remgeluiden hoorbaar zijn; dit is normaal.Als een metaal op metaal geluid, een voortdurend schurend geluid of een voortdurend piepgeluid hoorbaar is, dan kunnen de remvoeringen zijn versleten.Indien voortdurend trillingen of schokken in het stuur voelbaar zijn tijdens het remmen, dient u de auto door een erkende dealer te laten controleren.
N.B.:   Remmenstof kan zich ophopen op de wielen (zelfs onder normale rij-omstandigheden). Vanwege slijten van de remmen is een beetje stof onvermijdelijk.   Zie   Wielen reinigen
N.B.:   Afhankelijk van toepasselijke wetten en voorschriften in het land waarvoor het voertuig oorspronkelijk is geproduceerd, kunnen de remlichten gaan knipperen tijdens hard remmen.Vervolgens kunnen ook de alarmknipperlichten gaan knipperen zodra uw auto tot stilstand gekomen is.
 Natte remmen leiden tot een geringere remwerking. Trap het rempedaal enkele malen voorzichtig in tijdens wegrijden bij een wasstraat of stilstaand water om de remmen te drogen.
Remmen over het gaspedaal
In het geval dat het gaspedaal vast of klem komt te zitten, trapt u het rempedaal stevig en constant in om de auto af te remmen en het motorvermogen te verminderen. Als deze situatie zich voordoet, trapt u de rem in en brengt u uw auto veilig tot stilstand.Zet de keuzehendel van de transmissie in de parkeerstand (P) (automatische transmissie) of in een lage versnelling (handgeschakelde transmissie), zet de motor uit en trek de parkeerrem aan. Inspecteer het gaspedaal en het gebied daaromheen op vuil of voorwerpen die de beweging van het pedaal kunnen hinderen.Als u niets ziet wat het gaspedaal blokkeert maar de situatie zich blijft voordoen, laat u uw auto naar de dealer slepen voor reparatie.
Remhulp
 De remhulp detecteert wanneer u bruusk remt door te meten in hoeverre u het rempedaal indrukt. Het systeem zorgt voor een maximale remdruk zolang het rempedaal wordt ingedrukt. De remhulp kan de stopafstanden beperken in kritieke situaties.
Anti-blokkeerremsysteem
Dit systeem helpt om de stuurregeling en de stabiliteit te behouden tijdens een noodstop door te voorkomen dat de remmen blokkeren.