Het systeem helpt u efficiënter te rijden door voortdurend de schakelkarakteristiek, het anticiperen op verkeersomstandigheden en snelheden te controlereen tijdens het rijden.
De bloemblaadjes in het display duiden de waarde van deze kenmerken aan, waarbij vijf bloemblaadjes het meest efficiënt is. Hoe efficiënter u rijdt, hoe beter deze waarde en hoe lager het totale brandstofverbruik.
N.B.:   Deze rendementswaarden resulteren niet in een vaste brandstofverbruikswaarde. Deze kan namelijk variëren aangezien deze niet alleen samenhangt met de rijgewoonten, maar ook wordt beïnvloed door veel andere factoren zoals korte ritten en een koude start.
N.B.:   Veel korte ritten, waarbij de motor niet volledig op bedrijfstemperatuur komt, leidt ook tot een hoger brandstofverbruik.
Toegang tot het systeem is mogelijk via het informatiedisplay.   Zie   Algemene informatie
Type 1
Image Shown Without Description
ASchakelen
BAnticipatie
CEfficiënte snelheid
Schakelen
Door de hoogst mogelijke versnelling voor de betreffende rijomstandigheden te gebruiken, verbetert het brandstofverbruik.
Anticipatie
Door uw rijsnelheid en de afstand tot voertuigen voor u aan te passen zodat hard remmen of versnellen niet nodig is, wordt het brandstofverbruik verbeterd.
Efficiënte snelheid
Verlaag uw kruissnelheid op buitenwegen om het brandstofverbruik te verbeteren. Bij een hogere snelheid wordt meer brandstof verbruikt.
Type 2 en 3
De bijbehorende informatie verschijnt op het informatiedisplay.
Eco-modus resetten
Reset het gemiddeld brandstofverbruik via de bediening van het informatiedisplay.
N.B.:   Het berekenen van nieuwe waarden kan even duren.