WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Het systeem vervangt niet de parkeerrem. Bedien voor het verlaten van de auto altijd de parkeerrem.
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Wanneer het systeem wordt ingeschakeld, moet u in uw auto blijven zitten. U blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het besturen van de auto, de bewaking van het systeem en ingrijpen indien nodig. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Het systeem wordt uitgeschakeld als er een defect is of als u het toerental van de motor onnodig opdrijft. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem maakt het eenvoudiger op te trekken wanneer uw auto op een helling staat zonder dat het noodzakelijk is gebruik te maken van de parkeerrem.
Wanneer het systeem actief is, blijft de auto nadat u het rempedaal hebt losgelaten twee tot drie seconden op de helling stilstaan. Zo hebt u de tijd om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het systeem lost de remmen automatisch zodra de motor voldoende vermogen heeft opgebouwd om weg te rijden. Zo wordt voorkomen dat de auto op een helling kan terugrollen. Dit is een voordeel wanneer u op een helling moet optrekken, bijvoorbeeld vanaf een oprit van een parkeerplaats, bij verkeerslichten of tijdens achteruit inparkeren op een helling.
N.B.:   Het systeem zal niet werken als de parkeerrem is ingeschakeld.
N.B.:   Er is geen waarschuwingslampje om aan te geven of het systeem aan of uit staat.
Hellingstart gebruiken
  1. Druk het rempedaal in om de auto volledig tot stilstand te brengen. Houd het rempedaal ingedrukt.
  1. Als de sensoren detecteren dat uw auto op een helling staat, wordt het systeem automatisch ingeschakeld.
  1. Wanneer u uw voet van het rempedaal haalt, blijft uw auto ongeveer twee tot drie seconden op de helling staan zonder naar beneden te rollen. Deze periode wordt automatisch verlengd als u bezig bent weg te rijden.
  1. Rijd op de normale manier weg. Het systeem lost de remmen automatisch.
N.B.:   Wanneer u de voet van het rempedaal haalt en het pedaal opnieuw intrapt wanneer het systeem actief is, kunt u het rempedaal veel minder ver intrappen. Dit is normaal.
Het systeem in- en uitschakelen
Auto's met handgeschakelde versnellingsbak
U kunt deze functie in- of uitschakelen via het informatiedisplay. Het systeem onthoudt de laatstgekozen instelling.
Auto's met automatische transmissie
U kunt het systeem niet aan of uit zetten. Het systeem wordt automatisch ingeschakeld wanneer u het contact aanzet.