N.B.:   Wanneer een auto met aandrijving op alle wielen wordt opgehaald, moeten alle wielen tegelijk op of van de grond zijn.   Zie   De auto op vier wielen slepen - Automatische transmissie
Bij een systeemstoring verschijnt er een bericht op het informatiescherm.   Zie   Infoberichten.  Laat uw auto door een erkende dealer controleren.
Automatische modus
Het systeem met aandrijving op alle wielen, dat op bepaalde modellen met achterwielaandrijving is geplaatst, verdeelt het rijkoppel automatisch naar de voorwielen naargelang de omstandigheden op de weg en de motorbelasting. Automatische modus is geschikt voor de meeste omstandigheden.
Modus vergrendeling aandrijving op alle wielen
N.B.:   Wanneer u de modus aandrijving op alle wielen vergrendelen ingeschakeld laat wanneer u over normale wegdekken rijdt, kan de auto enkele ongebruikelijke rijeigenschappen vertonen.
N.B.:   Aandrijving op alle wielen blijft ingeschakeld tot dit wordt uitgeschakeld of tot het contact wordt uitgeschakeld.
Image Shown Without Description  Auto's met aandrijving op alle wielen zijn uitgerust met een verbeterde vergrendelmodus voor aandrijving op alle wielen. Druk op de schakelaar om aandrijving op alle wielen in te schakelen. De knop bevindt zich naast het instrumentenpaneel.
Wanneer de modus aandrijving op alle wielen vergrendelen wordt gebruikt, past het systeem voor aandrijving op alle wielen voortdurend meer koppel toe op de voorwielen. Wanneer u de modus aandrijving op alle wielen vergrendelen gebruikt op normale wegdekken, kunt u enkele ongebruikelijke rijeigenschappen ervaren.
De elektronische stabiliteitsregeling gaat automatisch in een beperkte bedrijfsmodus en verbetert het beschikbare motorkoppel. De waarschuwing elektronische stabiliteitsregeling uit verschijnt op het informatiedisplay. Het antiblokkeersysteem en de aandrijfregeling blijven volledig werken.
In de modus aandrijving op alle wielen vergrendelen geeft het hogere koppel dat wordt toegepast op de vooras, in combinatie met het volledige motorkoppel, maximale tractie aan de bestuurder. Gebruik deze modus in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld in diep zand of diepe sneeuw.
Druk opnieuw op de schakelaar om aandrijving op alle wielen te vergrendelen om terug te keren naar automatische modus.