Er verschijnt een lijst met beschikbare applicaties. Elke applicatie kan eigen specifieke instellingen hebben.
Druk op de MENU-toets om het systeemmenu te openen.

Mededeling   Handeling  
SYNC-Applicaties
Blader naar deze optie en druk op OK.  

SYNC Emergency Assistance
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Voor de werking van deze functie moet uw mobiele telefoon over Bluetooth beschikken en compatibel zijn met het systeem.
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Zorg ervoor dat uw telefoon zich op een veilige plek in uw auto bevindt, zodat deze bij een botsing niet wordt rondgeslingerd of beschadigd raakt. Als dit niet gebeurt, kan dit tot ernstige verwondingen of beschadiging van de telefoon leiden, waardoor Emergency Assistance mogelijk niet correct werkt.
WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Wacht niet tot Emergency Assistance een noodoproep verricht als u dit zelf kunt doen. Bel direct de noodhulpdiensten om een vertraging in de reactietijd te voorkomen. Als u binnen vijf seconden na de aanrijding geen Emergency Assistance hoort, is het systeem of de mobiele telefoon mogelijk beschadigd of buiten werking.

Als er een botsing is waarbij een airbag wordt geactiveerd of de brandstofpomp wordt uitgeschakeld, kan het systeem contact opnemen met de noodhulpdiensten via een gekoppelde en verbonden mobiele telefoon. Ga voor meer informatie over het systeem en Emergency Assistance naar de regionale website van Ford.
N.B.:   Zorg voordat u deze functie inschakelt dat u de belangrijke informatie in de privacy notice Emergency Assistance verderop in dit hoofdstuk leest.
N.B.:   Wanneer u deze functie in- of uitschakelt, is die instelling van toepassing op alle gekoppelde gsm's. Als u deze functie hebt uitgeschakeld en een eerder gekoppelde telefoon verbinding maakt wanneer u het contact aanzet, wordt een spraakbericht afgespeeld, een bericht of pictogram weergegeven op het scherm, of beide.
N.B.:   Elke gsm werkt anders. Deze functie werkt bij de meeste gsm's, maar sommige gsm's kunnen problemen ondervinden bij het gebruik van deze functie.
N.B.:   Zorg dat u vertrouwd bent met de informatie over het activeren van de airbag.   Zie   Aanvullend veiligheidssysteem
Emergency Assistance in- en uitschakelen
Druk op de MENU-toets en selecteer:

Mededeling   Handeling  
SYNC-Applicaties
Druk op OK.  
Emerg. Assist.
Druk op OK. Selecteer de gewenste optie en druk op OK.  

Displayopties
Als u deze functie inschakelt, verschijnt er een bevestigingsbericht op het display.
Als u deze functie uitschakelt, verschijnt er een dialoogvenster op het display, waarin u een gesproken herinnering kunt instellen.
Uit met een gesproken herinnering zorgt voor een herinnering in de display en een gesproken herinnering wanneer uw gsm wordt aangesloten en het contact wordt ingeschakeld.
Uit zonder een gesproken herinnering zorgt alleen voor een herinnering in de display wanneer uw gsm wordt aangesloten.
Voor een correcte werking van Emergency Assistance:
 • Het systeem moet van spanning worden voorzien en correct werken ten tijde van de aanrijding en gedurende de activering en het gebruik van de functie.
 • U moet de functie inschakelen voor een botsing.
 • Er moet een mobiele telefoon op het systeem aangesloten zijn.
 • In bepaalde landen kan het nodig zijn om een geldige en geregistreerde SIM-kaart met belkrediet te hebben om een noodoproep te plaatsen en uit te voeren.
 • Een aangesloten mobiele telefoon moet ten tijde van het ongeval een oproep kunnen verrichten.
 • De netwerkdekking, batterijlading en signaalsterkte van de aangesloten mobiele telefoon moeten voldoende zijn.
 • Uw auto moet over accuspanning beschikken.
N.B.:   Deze functie werkt alleen in landen of regio's waar SYNC Emergency Assistance de lokale hulpdiensten kan bellen. Ga naar uw lokale Ford website voor meer informatie.
In het geval van een aanrijding
N.B.:   Niet bij elke botsing wordt de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld (waardoor Emergency Assistance kan worden ingeschakeld). Als de Emergency Assistance echter geactiveerd wordt, probeert het systeem contact op te nemen met de noodhulpdiensten. Als een verbonden mobiele telefoon beschadigd is of de verbinding met het systeem wordt verbroken, zoekt het en probeert het verbinding te maken met een beschikbare reeds gekoppelde mobiele telefoon. Het systeem probeert een noodoproep uit te voeren.
Vóór de oproep:
 • Als u de oproep niet annuleert en SYNC erin slaagt een oproep te maken, wordt een introductiebericht afgespeeld voor de medewerker van de noodhulpdienst. Na dit bericht is er handenvrije communicatie tussen de inzittenden van de auto en de medewerker.
 • Het systeem zorgt voor een kort tijdvenster (ca. 10 seconden) waarin de oproep geannuleerd kan worden. Als u de oproep niet annuleert, probeert het systeem een noodoproep uit te voeren.
 • Het systeem speelt een bericht af, zodat u weet wanneer het een noodoproep probeert te maken. U kunt de oproep annuleren door de betreffende functieknop te selecteren of door op de knop voor het beëindigen van de oproep op het stuurwiel te drukken.
Tijdens een oproep:
 • Emergency Assistance maakt gebruik van informatie van de gps van de auto of het mobiele telefoonnetwerk (indien beschikbaar) om de meest geschikte taal te selecteren. Het waarschuwt ook de medewerker van de noodhulpdienst dat er een botsing is geweest en geeft het introductiebericht. Dit bericht kan ook de gps-coördinaten van uw auto omvatten.
 • De taal die het systeem gebruikt voor interactie met de inzittenden van de auto kan verschillen van de taal die gebruikt wordt om informatie aan de medewerker van de noodhulpdienst door te geven.
 • Na het introductiebericht wordt de spraaklijn geopend, zodat u handenvrij kunt praten met de medewerker van de noodhulpdienst.
 • Wanneer de lijn geopend wordt, dient u erop voorbereid te zijn om informatie over uw naam, telefoonnummer en locatie te verstrekken.
N.B.:   Terwijl het systeem informatie geeft aan de medewerker van de noodhulpdienst, speelt het systeem een bericht af, zodat u weet dat er belangrijke informatie wordt verzonden. Daarna wordt u gemeld wanneer de lijn geopend is om de handenvrije communicatie te starten.
N.B.:   Tijdens een Emergency Assistance-oproep verschijnt een noodprioriteitscherm met de gps-coördinaten van de auto indien beschikbaar.
N.B.:   Het is mogelijk dat de informatie over de gps-locatie niet beschikbaar is op het moment van de botsing; in dit geval zal Emergency Assistance toch proberen een noodoproep uit te voeren.
N.B.:   Het is mogelijk dat de noodhulpdiensten de gps-coördinaten niet ontvangen; in dit geval is handenvrije communicatie met een medewerker van de noodhulpdienst beschikbaar.
N.B.:   De medewerker van de noodhulpdienst kan, onafhankelijk van SYNC Emergency Assistance, ook informatie van het mobieletelefoonnetwerk, zoals het telefoonnummer, de locatie van de mobiele telefoon en de mobieletelefoonmaatschappij, ontvangen.
Emergency Assistance werkt mogelijk niet als:
 • Uw mobiele telefoon of hardware voor Emergency Assistance beschadigd is tijdens de botsing.
 • De accu van de auto of het systeem geen spanning heeft.
 • Uw mobiele telefoon uit de auto werd geworpen tijdens de botsing.
 • Uw mobiele telefoon niet over een geldige en geregistreerde SIM-kaart en beltegoed beschikt.
 • U zich een land of regio bevindt waar de SYNC Emergency Assistance de oproep niet kan uitvoeren. Ga naar uw lokale Ford website voor meer informatie.
Belangrijke informatie over de functie Emergency Assistance
Emergency Assistance-oproep verricht momenteel geen oproepen naar noodhulpdiensten in de volgende landen: Albanië, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Nederland, Oekraïne, Moldavië en Rusland.
Ga naar uw lokale Ford website voor de meest recente informatie.
Privacy notice Emergency Assistance
Wanneer u Emergency Assistance inschakelt, kan aan de noodhulpdiensten worden meegedeeld dat uw auto betrokken is geweest bij een botsing met activering van een airbag of uitschakeling van de brandstofpomp. Deze functie kan mogelijk informatie over uw locatie of andere informatie over uw voertuig of de aanrijding aan de medewerker doorgeven, zodat de juiste noodhulpdiensten ingeschakeld kunnen worden.
Als u deze informatie niet wilt meedelen, schakelt u de functie niet in.
SYNC AppLink
Via het systeem is spraakbediening en handmatige bediening mogelijk voor apps op smartphones die geschikt zijn voor SYNC AppLink. Wanneer een app werkt via AppLink, kunt u de belangrijkste functies van de app bedienen via spraakcommando's en handmatige bediening.
N.B.:   Voor toegang tot AppLink moet u uw smartphone koppelen en verbinding maken met SYNC.
N.B.:   iPhone-gebruikers moeten de telefoon aansluiten op de USB-poort.
N.B.:   Android-gebruikers moeten de telefoon via Bluetooth verbinden met SYNC.
N.B.:   Voor informatie over beschikbare apps, ondersteunde smartphones en tips om problemen op te lossen kunt u terecht op de website van Ford.
N.B.:   Zorg dat u een actief account hebt voor de app die u hebt gedownload. Sommige apps werken automatisch zonder dat ze moeten worden ingesteld. In andere apps moet u uw persoonlijke instellingen configureren en uw ervaring aanpassen door stations of favorieten te creëren. We raden aan dat u dit thuis of buiten uw auto doet.
Toegang via spraakcommando's
 1. Druk op het spraakpictogram.
 1. Zeg de naam van de app na de toon.
 1. De app zal starten. Wanneer een app wordt uitgevoerd via SYNC kunt u op de spraaktoets drukken en specifieke commando's voor de app zeggen, zoals bijvoorbeeld "Speel afspeellijst Reis". Zeg de naam van een app gevolgd door "Help" om een lijst met de beschikbare spraakcommando's te ontdekken.
Spraakcommando's mobiele apps SYNC
De volgende spraakcommando's zijn steeds beschikbaar:

Spraakcommando  
Mob. apps
Apps zoeken
Apps weergeven
SYNC-Instelling.
Op elk moment kunt u de naam van een mobiele app zeggen om de mobiele app te starten op SYNC.  
U kunt de naam van een app zeggen, gevolgd door "Help". SYNC geeft een lijst met de beschikbare spraakcommando's voor de opgegeven app als de app is geopend op SYNC.  

Pushmeldingen in- en uitschakelen
Sommige apps kunnen pushmeldingen sturen. Een pushmelding is een waarschuwing van een app die op de achtergrond wordt uitgevoerd en wordt afgeleverd via spraak, pop-up of beide. Dit kan erg handig zijn voor nieuws of apps op basis van uw locatie.
Druk op de MENU-toets en selecteer:

Mededeling   Omschrijving en actie  
SYNC-Applicaties
 
Mob. apps
 
SYNC-Instelling.
 
Alle apps
Als pushmeldingen worden ondersteund, staat deze instelling in de lijst. Selecteer dit om de functie naar wens in of uit te schakelen.  

SYNC Mobiele apps inschakelen
Voor het inschakelen van mobiele apps vraagt SYNC u om ermee in te stemmen om informatie voor toestemming en updates van apps te sturen en te ontvangen, via het gegevensplan dat is gekoppeld aan het verbonden apparaat.
Via het verbonden apparaat worden er gegevens naar Ford in de Verenigde Staten gestuurd. De gegevens zijn gecodeerd en bevatten uw VIN, SYNC-modulenummer, anonieme gebruiksstatistieken en informatie om bugs op te lossen. Updates kunnen automatisch worden uitgevoerd.
N.B.:   U moet mobiele apps inschakelen voor elk verbonden apparaat wanneer u voor het eerst een mobiele app selecteert via het systeem.
N.B.:   De standaardtarieven voor dataverkeer zijn van toepassing. Ford is niet verantwoordelijk voor eventuele extra kosten die uw serviceprovider aanrekent wanneer uw auto gegevens stuurt of ontvangt via het verbonden apparaat. Dit omvat eventuele extra kosten wanneer u rijdt in gebieden met roaming buiten een eigen netwerk.
Toestemmingen voor apps
Toestemmingen zijn georganiseerd in groepen. U kunt deze groepen met toestemmingen individueel toekennen. Via het menu met instellingen kunt u de status van een groep toestemmingen op elk moment wijzigen wanneer u niet aan het rijden bent.
Wanneer u een app start via SYNC, kan het systeem vragen om bepaalde toestemmingen te verlenen, bijvoorbeeld:
 • Toestaan dat uw auto informatie over de auto naar de app stuurt, inclusief, maar niet beperkt tot: brandstofpeil, brandstofverbruik, motortoerental, accuspanning, kilometerteller, VIN, buitentemperatuur, versnellingspositie, bandenspanning, omgevingstemperatuur, datum en tijd.
 • Toestaan dat uw auto informatie over de rijeigenschappen biedt, inclusief, maar niet beperkt tot: MyKey, status veiligheidsgordels, motortoerentallen, remgebeurtenissen, rempedaalschakelaar, acceleratie, gaspedaalpositie, koppelingspedaalschakelaar, lengte rit, tijd rit, kostprijs rit, percentage motor op tijd en percentage tijd tegen snelheid.
 • Toestaan dat uw auto informatie over de locatie geeft, inclusief: gps en snelheid.
 • Toestaan dat de app pushmeldingen stuurt via het voertuigdisplay en spraakberichten wanneer de app wordt uitgevoerd op de achtergrond.
N.B.:   U hoeft alleen toestemming te geven wanneer u een app voor het eerst gebruikt met SYNC.
N.B.:   Wij zijn niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade of verlies van privacy met betrekking tot het gebruik van een app, of de verspreiding van eventuele gegevens over de auto waarvoor u ons de toestemming geeft deze naar een app te sturen.
Toestemmingen voor apps met het menu SYNC in- en uitschakelen
Druk op de toets menu om het SYNC-hoofdmenu te openen.

Mededeling   Omschrijving  
SYNC-Applicaties
Mob. apps
App-instell.
U kunt dan het volgende selecteren:  
Een specifieke app  
Alle apps
Als pushmeldingen worden ondersteund, staat deze instelling in de lijst. Selecteer dit om de functie naar wens in of uit te schakelen.  

Status toestemmingen voor apps
U kunt de huidige status van een app zien in het menu met instellingen. Er zijn drie mogelijke statussen:

Mededeling   Omschrijving  
Update nodig
Het systeem heeft een nieuwe app gedetecteerd waarvoor toestemming of een algemene update van de toestemming is vereist.  
Up-to-date
Er is geen update vereist.  
Updaten...
Het systeem probeert een update te ontvangen.  

Opties in het menu Instellingen

Mededeling   Omschrijving  
Upd. aanvragen
Als er een update nodig is en u de update handmatig wilt vragen, bijvoorbeeld wanneer u zich op een Wi-Fi hotspot bevindt.  
Upd. uitschak.
Selecteer deze optie om automatische updates uit te schakelen.