WAARSCHUWING   WAARSCHUWING:  Sluit geen draadloze apparaten aan op de diagnosestekker. Onbevoegde derden kunnen zich toegang verschaffen tot de voertuiggegevens en de prestaties van veiligheidsgerelateerde systemen hinderen. Sta alleen toe dat reparatiefaciliteiten die onze service- en reparatie-instructies volgen hun apparatuur aansluiten op de diagnosestekker.

Wij respecteren uw privacy en zetten ons in om deze te beschermen. De informatie in deze publicatie was correct bij het ter perse gaan maar aangezien de technologie snel verandert, is het raadzaam dat u naar de lokale Ford-website gaat voor de recentste informatie.
Uw voertuig heeft elektronische regeleenheden die gegevens kunnen opnemen en gegevens permanent of tijdelijk kunnen opslaan. Deze gegevens kunnen informatie over de toestand en status van uw voertuig, eisen voor voertuigonderhoud, gebeurtenissen en storingen zijn. De soorten gegevens die kunnen worden geregistreerd, worden in dit deel beschreven. Sommige geregistreerde gegevens worden opgeslagen in de gebeurtenissenlogboeken of foutlogboeken.
N.B.:   Foutlogboeken worden gereset na onderhoud of reparatie.
N.B.:   We kunnen informatie bieden als antwoord op verzoeken van instanties die de wet handhaven, andere overheidsinstanties en derden die als wettelijke autoriteit gelden of van rechtswege. Dergelijke informatie kan door hen worden gebruikt in rechtszaken.
Geregistreerde gegevens zijn bijvoorbeeld:
 • Operationele status van systeemonderdelen, bijvoorbeeld brandstofpeil, bandenspannen en oplaadniveau van de accu.
 • Voertuig- en onderdeelstatus, bijvoorbeeld wielsnelheid, deceleratie, zijwaartse acceleratie en status van de veiligheidsgordels.
 • Gebeurtenissen of fouten in essentiële systemen, bijvoorbeeld koplampen en remmen.
 • Reacties van systemen op rijsituaties, bijvoorbeeld activeren van airbags en stabiliteitsregeling.
 • Omgevingscondities, bijvoorbeeld temperatuur.
Sommige gegevens, die worden gebruikt in combinatie met andere gegevens, bijvoorbeeld een ongeluksrapport, schade aan een auto of ooggetuigenverklaringen, kunnen worden gekoppeld aan een specifiek persoon.
Onderhoudsgegevens
Onze dealers verzamelen onderhoudsgegevens via de diagnosestekker in uw auto. Ze maken gebruik van onderhoudsgegevens, bijvoorbeeld foutlogboeken, als hulpmiddel om reparaties van de auto uit te voeren. Ze delen deze gegevens met ons technisch team, indien nodig, als hulpmiddel bij de diagnose. Wij gebruiken de gegevens niet alleen voor diagnose en reparatie, maar gebruiken en delen gegevens ook met onze dienstverleners, bijvoorbeeld leveranciers van onderdelen, indien nodig en indien bij wet vereist, voor voortdurende verbetering of met andere gegevens die we over u hebben, bijvoorbeeld uw contactgegevens, om u producten en services aan te bieden die interessant voor u kunnen zijn op basis van uw voorkeuren en indien bij wet toegestaan. Onze dienstverleners zijn eveneens bij wet verplicht uw gegevens te beschermen en bij te houden volgens het beleid om gegevens bij te houden.
N.B.:   Reparatiefaciliteiten van derden kunnen ook onderhoudsgegevens verzamelen via de diagnosestekker in uw auto.
Gegevens over gebeurtenissen
Deze auto is uitgerust met een opnametoestel voor gegevens van gebeurtenissen. Het hoofddoel van het opnametoestel voor gegevens van gebeurtenissen is opnames te maken bij een botsing of bijna-botsing, zoals wanneer de airbag wordt geactiveerd of een obstakel op de weg wordt geraakt. Deze gegevens helpen om te begrijpen hoe de systemen van de auto presteren. Het opnametoestel voor gegevens van gebeurtenissen is ontworpen om gegevens op te nemen over de voertuigdynamica en veiligheidssystemen gedurende korte tijd, doorgaans 30 seconden of minder.
Het opnametoestel voor gegevens van gebeurtenissen in deze auto is ontworpen om gegevens op te nemen zoals:
 • Hoe diverse systemen in uw auto werkten;
 • Of de veiligheidsgordel van de bestuurder en passagiers werden vastgemaakt;
 • Of en in welke mate de bestuurder het gaspedaal en/of rempedaal intrapte; en
 • Hoe snel de auto reed; en
 • In welke stand de bestuurder het stuurwiel had geplaatst.
Deze gegevens kunnen helpen om de omstandigheden bij een aanrijding en verwondingen beter te begrijpen.
N.B.:   Gegevens van het opnametoestel voor gegevens bij gebeurtenissen wordt alleen opgenomen door uw auto bij een niet-triviale botsing. Het opnametoestel voor gegevens bij gebeurtenissen neemt geen gegevens op tijdens normale rijomstandigheden en persoonlijke gegevens of informatie (bijv. naam, geslacht, leeftijd en locatie van de botsing) worden niet opgenomen. Andere partijen, zoals de ordehandhaving, kunnen de gegevens van het opnametoestel voor gegevens bij gebeurtenissen wel combineren met persoonlijk identificeerbare gegevens die doorgaans worden geregistreerd tijdens het onderzoek bij een botsing.
Om de gegevens te lezen die door het opnametoestel voor gegevens van gebeurtenissen zijn opgenomen, is speciale apparatuur nodig en is toegang tot de auto of het opnametoestel voor gegevens van gebeurtenissen nodig. Naast de voertuigfabrikant kunnen andere partijen, zoals de ordehandhaving, die dergelijke speciale apparatuur hebben, de informatie lezen als ze toegang hebben tot de auto of het opnametoestel voor gegevens van gebeurtenissen.
Gegevens over comfort, gebruiksgemak en entertainment
Uw auto heeft elektronische regeleenheden die gegevens kunnen opslaan op basis van uw persoonlijke instellingen. De gegevens worden lokaal in de auto opgeslagen of op toestellen die u erop aansluit, bijvoorbeeld een USB-stick of digitale muziekspeler. U kunt sommige gegevens verwijderen en u kunt ook kiezen of u de gegevens wilt delen via de services waarop u bent geabonneerd.
Gegevens over comfort en gebruiksgemak
Geregistreerde gegevens zijn bijvoorbeeld:
 • Stand van stoel en stuurwiel.
 • Instellingen klimaatregeling.
 • Radiovoorkeuzestations.
Entertainmentgegevens
Geregistreerde gegevens zijn bijvoorbeeld:
 • Muziek, video's of albumhoezen.
 • Contactpersonen en overeenkomstige registraties in het adresboek.
 • Navigatiebestemmingen.
Services die wij aanbieden
Als u gebruikmaakt van onze services, verzamelen en gebruiken wij gegevens, bijvoorbeeld accountgegevens, voertuiglocatie en rijeigenschappen, die u kunnen identificeren. Wij sturen deze gegevens door via een specifieke, beveiligde verbinding. Wij verzamelen en gebruiken alleen gegevens zodat u kunt gebruikmaken van onze services waarop u bent geabonneerd, met uw toestemming of indien bij wet toegestaan. Raadpleeg voor aanvullende informatie de algemene bepalingen van de services waarop u bent geabonneerd.
Ga voor meer informatie over ons privacybeleid naar de lokale website van Ford.
Services die derde partijen aanbieden
Wij raden aan dat u de algemene bepalingen en de informatie over privacy van gegevens leest voor eventuele services waarop u bent geabonneerd. Wij zijn niet verantwoordelijk voor services die derde partijen aanbieden.
Auto's met modem
De modem heeft een SIM-kaart. De modem stuurt regelmatig berichten om verbonden te blijven met het mobieletelefoonnet. Deze berichten kunnen informatie bevatten die uw voertuig, de SIM-kaart en het elektronische serienummer van de modem identificeren. Dienstverleners van mobieletelefoonnetten kunnen toegang hebben tot aanvullende informatie, bijvoorbeeld identificatie van zendmasten van het mobieletelefoonnet.
N.B.:   De modem blijft deze informatie verzenden tenzij u alle services die meerwaarde bieden hebt uitgeschakeld. Voor meer informatie over het uitschakelen van alle services die meerwaarde bieden, kunt u zoeken in Ask Ford op de lokale website van Ford of via e-mail contact opnemen met het Customer Relations Centre via de FordPass-app of met het e-mailadres op de lokale website van Ford.
N.B.:   De service kan om verschillende redenen niet beschikbaar of onderbroken zijn, bijvoorbeeld omgevings- of topografische omstandigheden en dekking van uw gegevensplan.
Auto's met SYNC
Gegevens mobiel apparaat
Als u een mobiel apparaat probeert te verbinden met uw auto, kunt u gegevens van uw apparaat op het touchscreen weergeven, bijvoorbeeld muziek en albumhoezen. Via het systeem kunt u uw voertuiggegevens delen met mobiele apps op uw apparaat.   Zie   Apps
Via de functie voor mobiele apps stuurt uw verbonden apparaat gegevens naar ons in de Verenigde Staten. De gegevens zijn gecodeerd en bevatten het chassisnummer van uw auto, het serienummer van de SYNC-module, kilometerteller, ingeschakelde apps, gebruiksstatistieken en informatie om bugs op te lossen. We houden deze gegevens slechts zo lang bij als nodig is om de service aan te bieden, voor voortdurende verbetering en u producten en services aan te bieden die interessant voor u kunnen zijn op basis van uw voorkeuren en indien dit bij wet is toegestaan.
Als u een mobiele telefoon aansluit op het systeem, maakt het systeem een profiel aan dat aan uw mobiele telefoon gekoppeld is. Via dit mobieletelefoonprofiel zijn meer mobiele functies en een efficiëntere werking mogelijk. Dit profiel bevat bijvoorbeeld gegevens van uw telefoonboek, gelezen en ongelezen tekstberichten en oproepgeschiedenis, inclusief oproepen in de tijd dat uw mobiele telefoon geen verbinding met het systeem had.
Als u verbinding maakt met een media-apparaat, creëert en bewaart het systeem een index van ondersteunde mediabestanden op het media-apparaat. Het systeem slaat ook een kort diagnoselog van ca. 10 minuten op van alle recente systeemactiviteit.
Het mobieletelefoonprofiel, de index van het media-apparaat en het diagnoselog blijven in uw auto opgeslagen tenzij u deze wist en zijn over het algemeen alleen in uw auto toegankelijk wanneer u uw mobiele telefoon of media-apparaat verbindt. Als u het systeem of de auto niet langer wilt gebruiken, dan raden we u aan een volledige reset uit te voeren om de opgeslagen informatie te wissen.
Toegang tot systeemgegevens is niet mogelijk zonder speciale uitrusting en toegang tot de module van uw auto.
Ga voor meer informatie over ons privacybeleid naar de lokale website van Ford.
Auto's met een noodoproepsysteem
Wanneer het noodoproepsysteem actief is, kan aan de noodhulpdiensten worden meegedeeld dat uw auto betrokken is geweest bij een botsing met activering van een airbag of uitschakeling van de brandstofpomp. Bepaalde versies of updates van het noodoproepsysteem kunnen het mogelijk maken om elektronisch of verbaal de locatie van de auto of andere gegevens over uw auto of de aanrijding aan de noodhulpmedewerkers door te geven om hen te helpen bij het inschakelen van de meest geschikte noodhulpdiensten. Als u deze informatie niet wilt meedelen, activeert u het noodoproepsysteem niet.
N.B.:   eCall kan niet worden uitgeschakeld.